Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Črnomelj

Za kolesarske trase v Črnomlju po sredstva na razpise

Piše: Občina Črnomelj

Čas objave:
23.02.2022 08:39

Člani občinskega sveta so se v torek, 22. 2. 2022 sestali v dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Črnomelj. Na seji so člani sveta obravnavali 8 točk dnevnega reda.

Sprejeli so elaborat o oblikovanju cen izvajanja storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja in cen omrežnin, ki je zaradi sprememb cen energentov prinesel minimalne spremembe tudi v naši občini in razpravljali o pobudi za varno kolesarsko povezavo na trasi neuresničenega projekta železniške proge Črnomelj – Vinica.

Zaradi sprememb cen energentov, ki jim sledijo spremembe cen ostalih storitev, in dviga minimalne plače, ki smo jim bili priča v drugi polovici leta 2021, je JP Komunala Črnomelj pripravila Elaborat o oblikovanju cen izvajanja storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja in cen omrežnin v občinah Črnomelj in Semič. Črnomaljska Komunala je glede na omenjene spremembe ponovno preračunala stroške vseh storitev in na podlagi tega pripravila predlog povišanja cen svojih storitev in tako uskladila cene s spremembami na trgu.

Sprejet je bil tudi sklep, da se od vodstva JP Komunala Črnomelj d.o.o. zahteva, da čim prej pristopi k izvajanju inovativnih ukrepov, ki bodo vplivali na optimizacijo stroškov v prihodnjih letih. Te naj podjetje predstavi v svojem planu dela za leto 2022.

Člani sveta so na seji razpravljali o pobudi za varno kolesarsko povezavo na trasi neuresničenega projekta železniške proge Črnomelj – Vinica in se seznanili o že vzpostavljenih kolesarskih povezavah in predvidenih novih trasah. Sprejeli so, da se prouči oba predloga trase »Trasa neuresničenega projekta železniške proge Črnomelj – Vinica« in traso Butoraj - Vinica (R19). Hkrati se pristopi k nadaljevanju aktivnosti za izvedbo trase Butoraj – Vinica (R-19) in k aktivnostim za kolesarsko pot po trasi železniške proge Črnomelj – Vinica. Občina Črnomelj pobudo sicer pozdravlja. Izpostavlja pa, da je sprejet proračun izredno investicijsko naravnan in v njem so začrtane ključne investicije, ki spadajo v osnovno infrastrukturo, kar je prioriteta. Za vse dodatne investicije bo potrebno veliko inovativnosti za iskanje sredstev na drugačen način. Občina Črnomelj bo preverila tudi možnost programa sodelovanja Interreg SI-HR 2021-2027 in aktivno iskala morebitne razpise, kjer bi lahko kandidirali za EU sredstva za izvedbo pobude.