stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Zabava v hribih

Piše: R.K.

Čas objave:
29.06.2023 14:19

Karavana veselih pohodnikov je še enkrat dokazala, da je poletje namenjeno tudi zabavam v hribih. Letošnja sezona akcije Laško Gremo v hribe se je namreč preteklo soboto nadaljevala na Notranjskem, na visoki kraški planoti Nanos, kjer se je pred Vojkovo kočo tokrat zbralo in zabavalo dobrih dva tisoč hribolazcev. Sončen dan, nekaj vetra, prelepi razgledi in dobra družba so bili recept za še en uspešen dogodek Pivovarne Laško ter medijskih partnerjev Aktuala in Veseljaka.

Na akciji Laško gremo v hribe so se množice nasmejanih pohodnikov do vrha Nanosa in Vojkove koče povzpele po različnih urejenih poteh. Najprej so za zabavo poskrbeli člani narodnozabavnega Ansambla Javor, ki so s svojimi ritmi pred oder priklicali vse ljubitelje glasbe in plesa, da so hitro pozabili na utrujenost, ki so jo morda čutili med vzponom.

V nadaljevanju sta za navdušenje z odprtjem soda z zelenim zlatom poskrbela znameniti laški pivovar in oskrbnik Vojkove koče. Nato pa še priljubljeni Tilen Lotrič, ki je na oder stopil v delni opravi narodne noše. »Super je bilo, odlični ljudje in res posebna energija. Vsi so bili dobro razpoloženi, plesalo se je in pelo. Tudi sam sem užival, saj je bila od desetih do štirinajstih ves čas glasba v živo. Seveda pa sta piko na i dodala tudi dobra hrana in lepo vreme,« nam je po dogodku zaupal Tilen, ki je nato na odru stal tudi z Manco Špik.

Odlična pevka je bila navdušena predvsem nad množico, ki se je povzpela na nadmorsko višino 1240 metrov. Predvsem pa je bila vesela, da lahko tudi ona zapoje in zapleše s tako pozitivno skupino ljudi. Po dogodku pa so jo nekoliko 'zasrbele pete'. »Pred točno desetimi leti sem prvič nastopila na prireditvi Gremo v hribe na Šmohorju, tako da sem minulo soboto pričakala podobno, prijetno vzdušje planincev in planink na Nanosu. Nisem pa na vrhu najvišje kraške planote pričakovala takšne množice zabave željnih hribolazcev. Prireditev je uspela vrhunsko in me je zamikalo, da tudi sama v kratkem spet obujem pohodne čevlje in se vam pridružim kot planinka.«

Tudi tokrat so za dodatno zabavo poskrbeli predstavniki Aktuala in Veseljaka, seveda na odru Dean Windisch z Aktualovo Galamo in Nina Cestnik Pavlič s Petkovo Pumpo, pod odrom pa Klemen Bunderla, Matjaž Korošec, Rudi Sieger, Zinka, Nuša Cerar, Gregor Javornik in drugi. Udeleženci pohoda so tudi tokrat priložnost izkoristili za klepet s prepoznavnimi voditelji in kakšno fotografijo s člani slovenske biatlonske reprezentance, mladimi košarkarskimi reprezentantkami in kolesarjem Kristijanom Korenom, ki je za dogodek slišal med poslušanjem Aktuala.

Za nami so trije več kot uspešni dogodki, zelena karavana pa se seli nazaj na Štajersko, natančneje pred Planinski dom na Šmohorju, kjer se vidimo že v soboto, 15. julija, med 10. in 14. uro. Z nami bodo tudi Alya, Miki Vlahovič in Ansambel Pik. Zagotovo nas spet čaka nepozaben dogodek v hribih, ki pa ga bomo z najbolj vztrajnimi zaključili v Laškem, na tradicionalni prireditvi Pivo in cvetje Laško.