Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Novo mesto

Začel se je teden gozdov

Piše: I.P.

Čas objave:
27.05.2019 11:44

Zadnji teden v maju je tradicionalno že skoraj 50 let posvečen gozdovom ter pomenu tega največjega slovenskega naravnega bogastva za blaginjo ljudi in celotne družbe.

Zato v teh dneh inštitucije in organizacije, ki jim je skupna skrb slovenski gozd, organizirajo vrsto prireditev in dogodkov z namenom popularizacije in seznanjanja o gozdu in gozdarstvu.

Letošnje geslo Tedna gozdov je SODELUJEMO Z GOZDOM V DOBRO NARAVE IN LJUDI.
Uvodna prireditev je potekala že v soboto, 25.5.2019 na Blokah, osrednja pa bo v sredo, 29.5.2019 v stavbi gozdarskega inštituta Slovenije in Zavoda za gozdove Slovenije in bo vključevala tradicionalni dan odprtih vrat, novinarsko konferenco in predstavitev dobrih praks 25 let gozdarstva v samostojni Sloveniji. Svečana akademija pa bo posvečena 25. letnici delovanja javne gozdarske službe v okviru Zavoda za gozdove Slovenije.

»Na območni enoti Novo mesto tudi v letošnjem letu nadaljujemo s tradicionalnimi prireditvami ob tednu gozdov,« so sporočili iz novomeške enote, kjer pripravljajo Dan revirnega gozdarja v revirju Ajdovec, Srečanje uporabnikov gozdnega prostora roškega masiva, predavanje za lastnike gozdov o invazivnih vrstah ter seznanitev preko medijev in šol.