pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Začenja se nova sezona Dihajmo z naravo, tudi v Beli krajini in v Posavju

Piše: R.K.

Čas objave:
28.02.2024 09:48

V pomlad bodo z Društvom Šola zdravja znova vstopili z vodeno brezplačno vadbo Dihamo z naravo.

Tedenska srečanja za krepitev čuječnosti in spodbujanje sprostitve bodo od marca naprej potekala na 32 različnih lokacijah po Sloveniji. Med drugim tudi v Črnomlju, Metliki, Brežicah in Ivančni Gorici.

Namen brezplačnih vadb z umikom v mirne kotičke narave je, da udeleženci prepoznajo razliko med sproščenim in napetim stanjem telesa, ter v dobri uri dosežejo stanje sproščenosti.

Tudi letos se bodo srečanja pričela s kratkim sprehodom v naravi do lokacije vadbe, ko telo spodbudimo v gibanje. Kratki umiritvi bodo sledile različne tehnike sproščujočih vaj – od dihalnih tehnik za spodbujanje vitalnosti, vaj za hrbtenico za boljšo gibljivost ter meditacija za sproščanje in samozavedanje fizičnega in psihičnega počutja. Vadba se bo končala s tehniko tapkanja za sproščanje živčnega sistema.

Celoten potek vaj bo vsakič vodila usposobljena oseba in jih izvajala v enakem zaporedju. Izbrane tehnike niso zahtevne, zato jih lahko udeleženci že po nekaj obiskih osvojijo in tudi uporabljajo v vsakdanjem življenju. Vadba je o prilagojena vsem generacijam, možnost brezplačne udeležbe pa med drugim omogoča tudi Ministrstvo za zdravje.

Odzivi vadečih iz preteklih sezon so zelo pozitivni; mnogi so v tej skupinski aktivnosti prepoznali možnost za tedensko sprostitev in druženje. Zato se v društvu veselimo nove sezone, že četrte po vrsti, ki bo tudi letos trajala vse do oktobra, z vmesnim poletnim premorom.

Več informacij o aktivnosti, vključno s seznamom lokacij, se nahaja tudi na spletni strani: https://solazdravja.com/category/dihamo-z-naravo/ ali pa pišite vodji projekta Dihamo z naravo, Andražu Purgerju na naslov: andraz@solazdravja.si.