nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Radeče

Začenja se rekonstrukcija ceste Zidani Most-Radeče

Piše: STA

Čas objave:
07.06.2020 08:38

Rekonstrukcija glavne ceste Zidani Most-Radeče v dolžini 1,23 kilometra se začenja v ponedeljek, 8. junija. Pogodbena vrednost gradnje, katere investitor je Direkcija RS za infrastrukturo, je 5,5 milijona evrov. Gradbena dela bodo potekala v več fazah in bodo predvidoma zaključena konec prihodnjega leta.

Med rekonstrukcijo bo promet na cesti Zidani Most-Radeče urejen izmenično enosmerno s pomočjo prometno odvisnih semaforjev. Zaradi boljše pretočnosti se bo po potrebi v konicah promet urejal z ročnim usmerjanjem.

Kot so maja povedali na Direkciji RS za infrastrukturo, razlog za dokaj visoko ceno rekonstrukcije tiči v zahtevnosti del. Na desno stran, kjer poteka železniška trasa, ceste ni možno širiti, zato je edina preostala možnost utrjevanje cestišča na levi strani. Tam pa bo zaradi reke Save, ki vztrajno najeda obstoječo dotrajano cesto, potrebno pilotiranje.

Rekonstrukcija omenjene ceste bo izvedena v dolžini 1,23 kilometra. Predvidena je širitev glavne ceste proti Savi, izvedba podpornih konstrukcij oz. pilotne stene ter armiranobetonski zidovi, izgradnja treh prepustov, ureditev odvodnjavanja ter prometne opreme in signalizacije.

Po navedbah direkcije za infrastrukturo so prek javnega razpisa za izvajalca del izbrali ljubljansko podjetje CVP, ki je že uvedeno v delo, kot partnerji pa sodelujejo še podjetja Kostak, Hip Plus in Prohaus.