nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Brežice

Začenja se Slovenska turistična borza

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.06.2016 06:43

V Termah Čatež bo danes vrata odprla Slovenska turistična borza (Slovenian Incoming Workshop - SIW), najpomembnejši poslovni dogodek slovenskega turizma. Na več kot 2500 sestankih bo sodelovalo 181 predstavnikov iz 124 slovenskih turističnih podjetij in 176 predstavnikov iz 137 tujih turističnih agencij in organizatorjev potovanj.

Slovenski turistični organizaciji (STO) je letos uspelo na borzo pritegniti 87 novih tujih organizatorjev potovanj. Tuji udeleženci prihajajo iz 39 držav. Največ kupcev prihaja iz Nemčije, sledijo kupci iz Rusije, Italije, Češke in Belgije, 64 odstotkov tujih podjetij pa se borze udeležuje prvič. Na letošnji borzi prvič gostijo udeležence iz Tajvana, Brazilije in Savdske Arabije.

Dogajanje se bo danes začelo s srečanjem udeležencev, najpomembnejši del - poslovna srečanja med domačimi in tujimi turističnimi partnerji - pa se bo odvil v petek. Na ta dan se bo dogajanja udeležil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. V večernih urah bo sledil še slovenski večer na Gradu Brežice.


Udeleženci borze sicer Slovenijo spoznavajo tudi iz prve roke, še posebej na študijskih potovanjih. Letos so na Slovenski turistični organizaciji (STO) prvič pripravili študijsko potovanje že pred samim uradnim začetkom in naleteli na velik odziv. Študijski izleti bodo potekali tudi po borzi, in sicer na temo zelenega podeželja, aktivne Slovenije, zdravih voda, romantičnih gradov Posavja in ključnih ikon Slovenije.

Borza je po oceni STO odlična priložnost, da slovenski turistični delavci državo pomembnim tujim organizatorjem potovanj z vsega sveta predstavijo kot zeleno, aktivno in zdravo butično destinacijo za odlični oddih z dobrim razmerjem med ceno in kakovostjo ponujene turistične storitve.