stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Krško

FOTO: Zaključena rekonstrukcija Ulice Anke Salmič v Leskovcu

Piše: R.K.

Čas objave:
10.06.2021 11:26

Včeraj so uradno namenu predal obnovljeno Ulico Anke Salmič v Leskovcu pri Krškem. Njena rekonstrukcija je potekala od leta 2018 in sicer v dveh fazah.

Kot je ob krajši slovesnosti dejal župan mag. Miran Stanko, je Občina Krško za celotno obnovo, ki je v obeh fazah obsegala ureditev fekalne in meteorne kanalizacije, širokopasovnih povezav, vodovoda, pločnikov in javne razsvetljave, iz proračuna namenila nekaj več kot 1,3 milijona evrov.

zaključena-rekonstrukcija-ulice-anke-salmič-v-leskovcu
Zaključena rekonstrukcija Ulice Anke Salmič v Leskovcu
Občina Krško

Prva faza, ki se je začela v letu 2018, je obsegala obnovo ulice od odcepa z Ulico 11. novembra do odcepa s Sejmiško ulico v skupni dolžini okoli 540 metrov, ureditev meteorne in fekalne kanalizacije, širokopasovnih povezav, obnovo vodovoda, pločnikov in javne razsvetljave. Rekonstrukcija druge faze pa se je začela avgusta lani, in sicer v dolžini okoli 600 metrov od priključka za Sejmiško ulico do zaključka naselja v smeri Senuš, t.j. do odcepa za naselji Loke in Volovnik. Tudi v tej fazi je občina uredila fekalno in meteorno kanalizacijo, širokopasovne povezave, vodovod, pločnike in javno razsvetljavo, del pa so obsegala še razširitev in obnovo odcepa z Grebenčevo cesto, ureditev odcepa ulice Anke Salmič (JP 693903) v dolžini ca. 40 metrov (do hišnih številk Anka Salmič 39A, 41A), odcep ulice Anke Salmič (JP 695904) v dolžini cca 30 metrov (do hišnih številk Anka Salmič 43A, 45A), ureditev Gozdne poti do odcepa z Brezinsko potjo v dolžini ca. 90 metrov, ureditev odcepa ulice Anke Salmič (JP 693902) v dolžini ca. 80 metrov (do hišne št. Ulica Anke Salmič 58a), uredili nov enoten izgled obstoječih zidov, na koncu ulice proti Senušam pa zgradili nov zid v dolžini 30 metrov. S tem se je izboljšala stabilnost brežine ter varnost vseh udeležencev v prometu zaradi izboljšane vidljivosti.

zaključena-rekonstrukcija-ulice-anke-salmič-v-leskovcu
Zaključena rekonstrukcija Ulice Anke Salmič v Leskovcu
Občina Krško

Novo pridobitev v krajevni skupnosti je pozdravil tudi predsednik sveta KS Leskovec pri Krškem Jože Olovec. Krajšo slovesnost je povezovala Klavdija Mirt, za kulturni program pa so s pesmijo in glasbo poskrbeli učenke in učenci OŠ Leskovec pri Krškem, ki so se ob koncu tudi simbolno zapeljali po obnovljeni ulici.