IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice

Zaključila se je etapna dirka Kids Tour Of Slovenia

Piše: R.K.

Čas objave:
03.07.2023 10:52

V Šentjerneju se je v izjemnem vzdušju, krasnem vremenu in pred veliko množico gledalcev ob progi, končala 5. izvedba mednarodne etapne dirke KIDS TOUR OF SLOVENIA. 350 kolesark in kolesarjev in 11 držav je pomenilo, da bo na koncu v izjemni konkurenci težko priti na oder za zmagovalce v skupni razvrstitvi. Naši Maji Vurušić je to uspelo, z zmagama v zadnjih dveh etapah se je zavihtela pod sam vrh zmagovalnega odra, na 2. mesto. Vse večja odmevnost te dirke, ki jo organizira naš klub, ki je poznan po odličnem delu z mladimi, je pritegnila pozornost Fundacije Primoža Rogliča.

V posameznih etapah so kolesarji in kolesarke KK Adria Mobil trikrat zmagali, osvojili štiri srebrne in eno bronasto medaljo. V prvi, gorski etapi, od Podturna do Baze 20 se nobenemu ni uspelo zavihteti na stopničke. V drugi etapi, kronometru v Dolenjem Karteljevem, so srebrne medalje osvojili Žiga Vrtar (C), Maja Vurušić (B) in Lara Mehle (A). V tretji etapi, kriteriju v Kostanjevici na Krki, sta zmagali Maja Vurušić (B) in Stella Lindič (A), Lara Mehle (A) pa je bila tretja.

Zaradi hude nevihte so bile v dolenjskih Benetkah odpovedane dirke dečkov A ter mlajših mladink in mladincev. V četrti etapi, krožni dirki v Šentjerneju, je med deklicami B slavila Maja Vurušić, Mai Prevejšek pa je bil drugi med mlajšimi mladinci.

Najboljši v skupni razvrstitvi in najboljši posamezniki iz kluba KK Adria Mobil:

DEKLICE C: 1. Živa Bohak (Perutnina Ptuj), DEČKI C: 1. Georg Wartlsteiner (Avstrija, RC ARBO) 10. Žiga Vrtar, DEKLICE B: 1. Nina Veličković (Srbija, Partizan Beograd) 2. Maja Vurušič, DEČKI B: 1. Franci Krajnc (POGI Team UAE Generali) 8. Vid Mervar, DEKLICE A: 1. Lina Mehle (BTC City Ljubljana Scott) 4. Stella Lindič, DEČKI A: 1. Maks Olenik (meblojogi - Proconcrete) 10. Žiga Bat, MLAJŠE MLADINKE: 1. Eva Terpin (Rajd Ljubljana) 14. Klara Eliza Rodič, MLAJŠI MLADINCI: 1. Valentin Hofer (Avstrija, LRV Oberosterreich) 13. Gašper Štajnar