IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice Metlika/Obrežje

Zaradi zastojev na meji, odsvetujejo nenujna potovanja v tujino

Piše: STA

Čas objave:
11.03.2020 13:25

/Ob 13.30 uri /V Prometno-informacijskem centru, v izogib zastojem na meji, povezanih z izvajanjem ukrepov v povezavi s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa, odsvetujejo nenujna potovanja v tujino, posebej v Italijo in na Hrvaško. Za zdaj sicer poročajo predvsem o dolgi čakalni dobi za tovorna vozila na mejnem prehodu Obrežje.

Naknadno so s Prometno-informacijskega centra sporočili, da so od hrvaške policije dobili informacijo, da južna slovenska soseda na mejnih prehodih zavrača vsa vozila, ki so prispela iz Italije. Dodali so, da na mejnih prehodih prihaja do zastojev in daljšega čakanja. 

Zaradi izvajanja ukrepov v povezavi z novim koronavirusom je sicer med priključkom Drnovo na dolenjski avtocesti in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški nastal zastoj tovornih vozil v dolžini 13 kilometrov. Vozila so na odstavnem pasu, vozniki tovornjakov morajo za izstop iz države čakati več kot osem ur, za vstop pa več kot sedem ur.

Sicer precej krajša čakalna doba, ki za tovorna vozila dosega dve uri, je tudi na mejnih prehodih Dragonja in Metlika.

Drugih konkretnih informacij o dolžini zastojev osebnih vozil za zdaj na spletni strani Prometno-informacijskega centra še ni, prav tako še ni poročil o zapletih na meji z Italijo, kjer Slovenija na nekaterih velikih prehodih uvaja poostren nadzor, nekatere čezmejne cestne povezave pa zapira.