sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Novice Novo mesto

Zasegli vozila in kaznovali 35 kršiteljev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.09.2016 11:41

Včeraj so policisti Policijske uprave Novo mesto zaradi kršitev cestno prometnih predpisov zasegli moped in dve vozili, kaznovali pa še 35 takšnih, ki med vožnjo niso uporabljali varnostnega pasu.

Krški policisti so med včerajšnjo kontrolo prometa v okolici izobraževalne ustanove ustavili mladoletnika, ki je z mopedom vozil po pločniku in ni uporabljal zaščitne čelade. Med postopkom so še ugotovili, da mladoletnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Moped so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa so v okolici Novega mesta včeraj okoli 14. ure ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 54-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil znamke Peugeot so mu zasegli, mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Včeraj popoldne pa so policisti Policijske postaje Črnomelj v Lokvah zasegli Renault twingo 18-letnemu kršitelju, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.


Policisti Posebne skupine za nadzor prometa so včeraj preverjali tudi uporabo varnostnega pasu pri voznikih in potnikih v motornih vozilih. Na območju Dolenjske in Bele krajine so ugotovili 35 kršitev, od teh sedem pri prevozih otrok.