stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Zaživela prenovljena prometnica, ki povezuje krajevne skupnosti pod Gorjanci

Piše: R.K.

Čas objave:
25.03.2024 10:28

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, predsednik Sveta Krajevne skupnosti Gabrje Slavko Matko in predsednik Sveta Krajevne skupnosti Stopiče Janez Murn so s prerezom traku v petek, 22. marca 2024, namenu predali prenovljeni enokilometrski cestni odsek med Pangrč Grmom in Gabrjem. Prometnica, ki povezuje krajevne skupnosti Gabrje, Stopiče in Dolž, prečka dva nova mostova, za njeno izgradnjo pa je Mestna občina Novo mesto namenila skoraj 1,3 milijona evrov.

Projekt je obsegal prenovo daljšega cestnega odseka z dvema mostovoma prek potokov Sovpat in Babni potok ter ureditev strug pod tema mostovoma, cestnega vodnega odtoka in prometne signalizacije. Z naložbo je Mestna občina Novo mesto nadaljevala nadgradnjo krajevne infrastrukture, ki je tudi izhodišče za dostop do Gorjancev, poskrbeli pa so še za okrepitev prometne varnosti, saj je cesta Pangrč Grm–Gabrje pomembna šolska pot pod Gorjanci.

Novomeška občina je v zadnjih letih v Gabrju sicer uredila vaško središče z avtobusnim obračališčem, tamkajšnji gasilci so se razveselili novozgrajenega prizidka gasilskega doma, za izletnike in pohodnike, ki se podajajo na Gorjance, pa so pod cerkvijo zgradili avtomobilsko parkirišče. Lani so vzpostavili tudi makadamsko šolsko pot med Jugorjem in Gabrjem, v prihodnje pa načrtujejo še ureditev prostorov za otroški vrtec v stavbi gabrške stare šole.