franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Zbrali so se predstavniki podjetij

Piše: R.K.

Čas objave:
27.06.2023 09:33

V prostorih Škofijske karitas Novo mesto, je prejšnji četrtek potekala tretja regionalna okrogla miza o tem kako se podjetja lahko vključujejo v mednarodne razvojne in humanitarne projekte v sodelovanju z nevladnimi organizacijami in kaj ob tem lahko pridobijo.

Zbrali so se predstavniki podjetij .V prostorih Škofijske karitas Novo mesto, je prejšnji četrtek potekala tretja regionalna okrogla miza o tem kako se podjetja lahko vključujejo v mednarodne razvojne in humanitarne projekte v sodelovanju z nevladnimi organizacijami in kaj ob tem lahko pridobijo.

Na okrogli mizi so sodelovali predstavniki podjetij Krka d.d. iz Novega mesta, Damahaus prestige d.o.o. in Limnos, Podjetje za aplikativno ekologijo d.o.o., nevladnih organizacij Forum za enakopraven razvoj in Slovenske karitas ter Ministrstva za zunanje in evropske zadeve RS.

Dogodek je potekal v sklopu strateškega partnerstva med Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve RS in Slovensko karitas, ki izvaja te okrogle mize in druge aktivnosti v sodelovanju s platformo SLOGA za krepitev nevednih organizacij na humanitarnem področju in povezovanje z zasebnim sektorjem.

Ugotovitve okrogle mize so bile, da je potrebno zaupanje pri medsebojnem sodelovanju med podjetji in nevladnimi organizacijami, ki delujejo v partnerskih državah.

Podjetja lahko sodelujejo pri razvojnih in humanitarnih mednarodnih projektih s prenosom znanj, veščin, storitev,materno ali finančno pomočjo. S takšnim sodelovanje lahko dobijo dobro promocijo, ugled in si lahko odpirajo pot na nov trg.

Prebivalstvo v revnejših deželah, ki jim pomagajo nevladne organizacije, pa imajo s takšnim sodelovanjem možnost za preživetje, delo in bolj dostojno življenje. Slednje je potrdila na dogodku tudi misijonarka s. Anka Burger, ki prihaja iz okolice Novega mesta in že 40 let deluje v Ruandi in Burundiju