nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

FOTO: Zdravstveni dom Sevnica prejemnik Grba Občine Sevnica

Piše: R.K.

Čas objave:
16.11.2021 10:07

Na sevniški občinski praznik, 12. novembra, je Občina Sevnica praznik načrtovala počastiti s tradicionalno osrednjo slovesnostjo.

Zaradi načel varovanja zdravja je bil dogodek izveden v razmeram prilagojeni obliki, kot slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo priznanj, ki je potekala v Kulturni dvorani Sevnica.

Župan Srečko Ocvirk je najvišje občinsko priznanje, Grb Občine Sevnica, izročil Zdravstvenemu domu Sevnica za odgovorno opravljanje poslanstva zdravstvenega varstva in ob 50. jubileju delovanja v namensko zgrajenih prostorih. V imenu sevniške hiše zdravja je priznanje prevzela direktorica Vladimira Tomšič in se v imenu vseh prejemnikov priznanj tudi zahvalila in nagovorila navzoče v dvorani.

Zlato plaketo Občine Sevnica sta prejeli mag. Breda Drenek Sotošek za dosežke na področjih družbenega in humanitarnega delovanja (v njenem imenu je priznanje prevzela hčerka Lucija Sotošek) ter Zvonka Mrgole za prispevek k razvoju lokalne skupnosti na vzgojno-izobraževalnem področju in za bogatitev družbenega življenja.

Prejemniki Srebrne plakete Občine Sevnica so: Ciril Dolinšek za predano in široko prepoznano delo na kulturno-etnološkem in turističnem področju, Majda Hriberšek za družbeni prispevek k ohranjanju rodovitne zemlje ob pridelavi zdrave in vitalne prehrane ter Pavel Drobne za prispevek k razvoju športa v občini Sevnica ob organizaciji 30. tradicionalnih tekov na Lisco.

Preko video-povezave je pozdravni nagovor in voščila ob prazniku namenil poslanec v Evropskem parlamentu Franc Bogovič, v prazničnem nagovoru se je za odlično sodelovanje v lokalni skupnosti zahvalil župan Srečko Ocvirk.