Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice

Že 12. pomagali na dobrodelnem županovem teniškem turnirju

Piše: R.K.

Čas objave:
13.09.2022 13:33

Minulo soboto je v organizaciji Mestne občine Novo mesto na igriščih Teniškega kluba Portovald potekal že 12. dobrodelni županov teniški turnir.

Novomeška občina je v sodelovanju z Območnim združenjem RKS Novo mesto in Krajevno skupnostjo Prečna zbrana sredstva letošnjega turnirja v višini 8.135 evrov namenila za nakup bivalnega kontejnerja za Jožeta Klančarja s Kuzarjevega Kala, ki mu je v požaru pogorela hiša.

Turnirja se je udeležilo 28 tekmovalcev, med katerimi je bil tudi pobudnik, župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni. Otvoritveno slovesnost je obogatil glasbenik Borut Antončič – Bort Ross, zbrane pa je poleg župana nagovorila tudi predsednica Območnega združenja RKS Novo mesto Vesna Dular. Turnir se je začel s tremi koli izžrebanih dvojic, najboljši pa so popoldan nadaljevali z zaključnimi boji, kjer sta po napetem finalu slavila Slavica Srebrnjak in Vojko Sečen. Drugo mesto sta osvojila Mitja Sadek in Gregor Klemenčič, tretje mesto pa Ksenija Jeras in Mitja Udovič.

Tudi tokrat v ospredju niso bili rezultati, temveč dobrodelni namen in prijetno druženje ob igranju tenisa. Poleg bogatega spremljevalnega programa z dobrodelnim srečelovom sta turnir popestrili tudi zanimivi dražbi. Tenis Slovenije je za dobrodelno dražbo prispeval podpisan dres košarkarske legende Gorana Dragića iz zlatega Evropskega prvenstva v košarki leta 2017, Kolesarski klub Adria Mobil pa podpisan dres kolesarskega asa Tadeja Pogačarja iz Dirke po Slovenije.