stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Zelemenjava uspela

Piše: R.K.

Čas objave:
23.10.2023 09:28

Minulo soboto je Območno združenje RKS Novo mesto, na Glavnem trgu, pripravilo že 20. dobrodelno akcijo Zelemenjava – jesen 2023.

Akcija je namenjena izmenjavi sadik, pridelkov sadja in zelenjave, ozimnice ter literature z vrtnarskega področja. Z akcijo pa tudi spodbujajo k druženju, povezovanju in medsebojni pomoči posameznikom.

Na stojnicah so ponujali sadike mačeh, radiča, drobnjaka, pridelke sadja in zelenjave, moko ter ozimnico. Za izmenjavo so prejeli tudi 5 kilogramov jesenskih pridelkov in semena trajnic. Ker se približuje praznik, dan spomina na mrtve, so pripravili tudi delavnico izdelovanje ikeban, pod mentorstvom prostovoljke Rdečega križa Novo mesto Mateje Muhič. 16. oktobra so obeleževali svetovni dan oživljanja, zato so njihov spremljevalni program obogatili s prikazom temeljnih postopkov oživljanja z AED.

Da so naš dogodek izpeljali, se gre zahvaliti našim donatorjem: Cvetličarna "Colarič", Cvetličarna "Katja", Cvetličarna Miklavčič, Kartuzija Pleterje, Kmetija Kastelic, Kmetija Medle, Kmetija Pleško, Krnc, d.o.o., Rangus Mlinarstvo in trgovina, Trbanc d.o.o - Kmetijska trgovina in Vrtnarskemu centru Novo mesto. Skupaj so nam podarili kar 420 kosov sadik rož in zelenjave ter več kot 100 kg pridelkov in ozimnice.

Vse, kar se ni zamenjalo med udeleženci dogodka, so podarili socialno ogroženim uporabnikom, prostovoljne prispevke pa namenili v Sklad za pomoč ljudem v stiski.

Dobrodelna akcija ZELEMENJAVA, vsako leto beleži boljši obisk, in tudi letos je toplo vreme na stojnico privabilo kar 160 obiskovalcev. Upamo, da smo z dobrodelno akcijo med ljudi zasejali dobrosrčnosti in jim polepšali sobotno dopoldne.