evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Sevnica, Boštanj

Zelena luč za plovbo v Boštanju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.07.2016 16:40

Plovbno območje HE Boštanj je pretekli teden ocenil inšpektor za plovbo po celinskih vodah mag. Jože Klemenčič. Odločil je, da je ureditev objektov pristanišča, vstopno-izstopnih mest, označitev plovbnega območja ter sistem obveščanja primeren za varno izvajanje plovbe.

Po tem, ko je Občina Sevnica nedavno s pridobitvijo vodnega dovoljenja za pristan, s sprejemom plovbnega režima, z določitvijo upravljavca in z dogovorom o sistemu obveščanja zagotovila možnosti za vzpostavitev plovbe na motorni pogon na akumulacijskem jezeru HE Boštanj, si je plovbno območje v začetku preteklega tedna ogledal inšpektor za plovbo po celinskih vodah mag. Jože Klemenčič.

Šlo je za redni inšpekcijski nadzor, ki je zajemal ugotavljanje varnosti za privez plovil, za vkrcanje in izkrcanje, stanje in vzdrževanje globin, ki so potrebne za varno plovbo, preverila se je prisotnost ovir na plovbnem območju ter izvajanje plovbnega režima z vidika varstva človeškega življenja in okolja. Pri nadzoru ni bilo ugotovljenih nepravilnosti in kršitev zakonodaje. Inšpektor je ocenil, da je ureditev objektov pristanišča, vstopno-izstopnih mest, označitev plovbnega območja ter sistem obveščanja primeren za varno izvajanje plovbe.


Krajani Loke pri Zidanem Mostu pa se ob tem veselijo še nove pridobitve v kraju, ki bo omogočila novo obliko preživljanja prostega časa in rekreacije na prostem. V sklopu že obstoječega igrišča sta Občina Sevnica in Krajevna skupnost Loka pri Zidanem Mostu ob velikem angažiranju in prostovoljnem delu članov Športnega društva Loka ter ostalih krajanov skupaj uredili in opremili igrišče za odbojko na mivki. Igrišče bo svoj prvi uradni preizkus doživelo že jutri, v soboto, 30. julija, ko društvo prireja turnir v odbojki na mivki. Turnirju bo sledilo družabno srečanje ob novi pridobitvi.