stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Zemljišče, namenjeno gradnji oskrbovanih stanovanj, ima novega lastnika

Piše: R.K.

Čas objave:
21.03.2024 10:19

Nekaj več kot 5600 kvadratnih metrov veliko območje v središču Mirne, ki je namenjeno izgradnji oskrbovanih stanovanj, ima novega lastnika. To je s plačilom celotne kupnine postal Stanovanjski sklad Republike Slovenije.

Občina Mirna je konec minulega leta objavila povabilo za javno zbiranje ponudb za prodajo štirih nezazidanih stavbnih zemljišč med bloki na Sokolski ulici in Zdravstveno postajo Mirna. V neposredni bližini so vsi vodi individualne in kolektivne komunalne opreme (vodovod, kanalizacija, telefon, elektrika, cesta, javna razsvetljava, zelene in rekreacijske površine, hidrantno omrežje). Za nakup se je zanimal zasebni vlagatelj, vendar je Stanovanjski sklad Republike Slovenije uveljavil predkupno pravico. Zato smo na občini Mirna že obvestili uporabnike vrtičkov na tem območju, naj najkasneje do konca leta prenehajo uporabljati ta zemljišča za pridelovanje vrtnin za lastno uporabo, saj bo Sklad predvidoma začel gradnjo že proti koncu tega ali v začetku prihodnjega leta. Upamo, da se bodo njihove napovedi uresničile,« pojasnjuje župan Občine Mirna Dušan Skerbiš. 

Stanovanjski sklad Republike Slovenije je za zemljišče plačal nekaj manj kot 224 tisoč evrov (plus DDV), pri čemer velja, da mora novi lastnik z gradnjo začeti najkasneje v treh letih od notarske overitve prodajne pogodbe, v petih pa pridobiti uporabno dovoljenje. V nasprotnem primeru lahko občina uveljavlja odkupno pravico, po kateri lahko zahteva odkup zemljišč po enaki neto ceni, kot jih je Sklad kupil na podlagi lani objavljenega razpisa, oziroma na podlagi cenitve pooblaščenega cenilca gradbene stroke, če bi na zemljišču že stal objekt.