palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Brežice

Živahne sobote na brežiški tržnici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.06.2016 10:27

Komunala Brežice tudi letos nadaljuje aktivnosti za oživitev brežiške tržnice. Minuli vikend je bilo spet živahno, saj je potekal dogodek Kmetije se predstavijo.

Obiskovalci so uživali v ponudbi pridelkov z bližnjih kmetij in izdelki lokalnih rokodelcev. Predstavili so se: Ekološka kmetija Balon, Mlinarstvo Hriberšek, Kmetija Omerzu, Čebelarstvo Ma-Ja, Naravno milo – Irena Verstovšek, Lucija Šiško, Mira Žugelj, Petra Novak – Peno, Neva Foršček, Čebelarstvo in kmetija Kerin, Darovi narave – Darja Zanut in Društvo Regrat.

Tudi to soboto so lahko Brežičani na tržnico prinesli kakšno še uporabno stvar, ki je ne potrebujejo več, in odnesli kaj, kar bi jim utegnilo priti prav. »V okviru pobude Prinesi – odnesi je lastnika ta vikend zamenjalo okrog 200 predmetov,« je povedal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice. Poskrbljeno je bilo tudi za otroke, ki so se lahko udeležili otroške delavnice.

Naslednjo soboto, 11. junija, bo na tržnici spet živahno – med 8. in 12. uro bo namreč potekal Otroški bazar, na katerem bo mogoče izmenjati, prodati ali kupiti rabljene otroške stvari, od opreme za dojenčke, oblačil in šolskih potrebščin do igrač.

Zanimiva bo tudi pravljična urica v sodelovanju s Knjižnico Brežice. Za ustvarjalne prstke bo poskrbljeno v otroškem kotičku, kjer bodo izdelovali papirnate vetrnice, posladkati se bo mogoče s slastnimi palačinkami in si ogledati ponudbo lokalnih rokodelcev.