zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Celje/Vinica

Znak odličnosti v gradbeništvu tudi viniškemu podjetju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.09.2016 17:29

Na Mednarodnem obrtnem sejmu so danes podelili znake odličnosti v gradbeništvu. Med prejemniki je tudi podjetje Avtoprevozništvo in gradbena mehanizacija - AGM Starešinič z Vinice.

»Namen znaka ni, da ga dobiš ali ne dobiš. Namen je, da se učimo na napakah. Znak je živa stvar. Vsak, ki ga pridobi, ga lahko prav tako tudi izgubi,« poudarja predsednik upravnega odbora Sekcije gradbincev pri OZS Zoran Simčič. Podjetja se morajo zato stalno truditi, da znak in svojo odličnost ohranijo. Z imetjem znaka pa potencialnim kupcem zagotavljajo kakovost. OZS je danes na MOS podelila en zlat, pet srebrnih in dva bronasta znaka odličnosti v gradbeništvu.

Znake odličnosti v gradbeništvu so podelili tretjič. Prejemnike je nagovoril predsednik OZS Branko Meh in priznal, da gradbeništvo v Sloveniji kljub gospodarski rasti ni v zavidljivem položaju. »Politiki se ne zavedajo, da ravno iz davka na dobiček nekateri razvijajo podjetja,« je dejal. Kljub temu pa je optimističen glede znaka odličnosti, vladi pa na srce polaga, da mora imeti posluh za slovensko malo gospodarstvo. »Obrtniki in podjetniki smo na nek način podobni slalomistom. Oni vijugajo med svojimi ovirami, tako kot mi med birokratskimi. Če padejo, se nekateri poberejo, drugi ne,« je še dodal.


Zlati znak je danes prejelo podjetje Legartis d.o.o. iz Lendave, srebrne znake so prejela podjetja Brahigradnje d.o.o. iz Celja, AGM Starešinič d.o.o. iz Vinice, ZI Investicije d.o.o. iz Dola pri Ljubljani, Mizarstvo Hrovat Marko s.p. iz Domžal in Gradbeništvo Kuster d.o.o. iz Slovenj Gradca, bronasta znaka pa sta prejeli podjetji Gradnje Grča d.o.o. iz Notranjih Goric in Naš dom d.o.o. iz Idrije.