stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Cerklje ob Krki

Znova bo brnelo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
28.09.2016 06:25

Piloti 152. letalske eskadrilje Slovenske vojske bodo v sklopu rednega usposabljanja od danes do 7. oktobra izvajali nizko letenje z letali PC-9M hudournik na višinah od 60 metrov do 300 metrov, je zapisano na spletni strani Slovenske vojske.

Redno usposabljanje bo potekalo na štirih smereh, in sicer v prvi smeri bodo piloti vzleteli na Letališču Cerklje ob Krki in let nadaljevali nad kraji Podsreda, Ljubečna, Stojnci, Renkovci, Vransko, Polule, Radeče, Brestanica in pristali na Letališču Cerklje ob Krki. V drugi smeri bodo piloti prav tako vzleteli z Letališča Cerklje ob Krki in nadaljevali nad kraji Brestanica, Podsreda, Štor, Slovenska Bistrica, Ljutomer, Dravograd, Zreče, Mirna, Škocjan in zopet zaključili na Letališču Cerklje ob Krki.

Tudi tretja in četrta smer se začneta in končata na Letališču Cerklje ob Krki. Tretja se nadaljuje nad kraji Brestanica, Doberna, Ptujsko jezero, Dobrovnik, Gaberke, Blanca in Brestanica. Četrta pa nad kraji Šentjernej, Uršna sela, Črnomelj, Kočevska Reka, Velike Bloke, Šentjur, Podsreda in Brestanica, so zapisali na spletni strani.

Letenje bo dnevno potekalo le na dveh smereh z intenzivnostjo dveh letal v eni uri, smer in čas letenja pa se bosta določila glede na vremenske razmere. Pri usposabljanju bodo upoštevali zakonska določila in ostale predpise, ki urejajo letenje na nizkih višinah z letali Slovenske vojske, so še navedli in poudarili, da se bodo piloti v največji možni meri izogibali letenju nad večjimi naselji.