franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Znova nevarnost neurij

Piše: STA

Čas objave:
19.07.2023 14:05

Trenutno se nad Alpami zadržuje vremenska fronta, ki bo po besedah meteorologinje z Agencije za okolje Veronika Hladnik Zakotnik zvečer oziroma ponoči prešla Slovenijo. Za večji del države so tako spet mogoča močnejša neurja.

Ozračje se bo danes hitro ogrelo, najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 31 in 33 stopinj Celzija. Zaradi prehoda vremenske fronte lahko pričakujemo razvoj zelo močnih superceličnih neviht, ki lahko prerastejo v krajevna neurja. Tokratni potek razvoja nevihtnih celic bo malce južneje, bolj jugovzhodno kot v torek, in sicer na večjem delu Avstrije ter na avstrijskem koroškem in po Sloveniji, medtem poroča portal neurje.si.

Prve močne nevihtne celice bodo z avstrijske strani dosegle sever in severovzhod države ter se pomaknile na Hrvaško, kjer se bo v popoldanskih urah tvoril močan nevihtni pas, ki bo potoval proti Bosni in Srbiji. Prav te nevihtne celice, ki se bodo razvile ob meji, bodo imele potencial razviti debelejšo točo. Težave bo znova povzročal silovit veter, možni pa so tudi udari strel, še poroča portal.



Ob nevihtah z nalivi bodo prehodno hitro naraščali tudi hudourniški vodotoki in manjše reke. Možna so razlivanja hudourniških vodotokov in poplavljanja padavinske in zaledne vode, opozarja Arso. Sprva bo večja verjetnost za ta pojav v severni polovici Slovenije, zvečer in ponoči pa tudi drugod po državi. Ta pojav bo ob krajevno močnejših padavinah ponovno možen tudi v četrtek popoldan in v petek. V večjem delu države bo vodnatost ostala srednja, v južni Sloveniji pa mala. Danes zvečer bo ob možnih močnejših nevihtah povišano valovanje morja.

Nakupovalno središče Citypark bo obiskovalcem danes zvečer ob slabem vremenu omogočilo brezplačno parkiranje. Obiskovalce pozivajo, da avtomobile pripeljejo zvečer in jih odpeljejo zjutraj ter jih tako zaščitijo pred točo in drugimi nevšečnostmi, so zapisali v sporočilu za javnost.