nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Župan čestital uspešni kajakašici in kanuistki Naji Pinterič

Piše: R.K.

Čas objave:
17.11.2023 09:14

Župan Brežic Ivan Molan je sprejel slovensko mladinsko reprezentantko in članico Kajak kanu kluba Čatež Najo Pinterič in ji čestital za izjemno uspešno tekmovalno sezono. Naja Pinterič je slovenska mladinska kajakašica in kanuistka. Njeni paradni tekmovalni disciplini sta kanu in kajak kros, ki velja za novo olimpijsko disciplino v kateri gre za privlačno tekmovanje na izpadanje in kjer je rezultate zelo težko napovedovati.

Na sprejemu je Naja dejala: ''Letošnja sezona je bila zelo dobra, v novi sezoni si želim nastopiti na Olimpijskih igrah in še kakšno žlahtno mednarodno kolajno.''

Župan ji je je izročil spominsko darilo in čestital ter povedal, da izjemno ceni športnike in njihove rezultate ter ji zaželel srečno pri doseganju zadanih ciljev.

Naja ni zgolj uspešna kajakašica in kanuistka ampak se je v letošnji sezoni preizkusila tudi na državnem tekmovanju v supanju (SUP je okrajšava angleškega poimenovanja stand up paddling) oziroma v veslanju stoje, kjer je osvojila zlato odličje. Je članica brežiškega Športnega društva Pemupi, ki se ukvarja z veslanjem stoje.

Naja trenutno tekmuje na Svetovnem prvenstvu v supanju, ki poteka pod okriljem Mednarodne kajakaške zveze (ICF - International Canoe Federation) in je že osvojila bron v mladinski konkurenci v disciplini šprint (kategorija woman junior). Do nedeljskega zaključka tekmovanja sta pred Najo še dve tekmi in sicer v disciplini dolga razdalja in v tehnični disciplini. Zanimivo je tudi to, da vsi tekmovalci Svetovnega prvenstva tekmujejo na enakih deskah za supanje.