gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Župan Ivan Molan sprejel najuspešnejše osnovnošolce iz brežiških osnovnih šol

Piše: R.K.

Čas objave:
26.06.2023 08:09

Župan Občine Brežice Ivan Molan je na grajskem dvorišču Posavskega muzeja Brežice sprejel najuspešnejše devetošolce in devetošolke ter osnovnošolke in osnovnošolce, ki so se v šolskem letu 2022/2023 še posebej odlikovali. Prvič so bila podeljena knjižna priznanja tudi za naziv Zlata bralka, zlati bralec, ki si ga pridobijo devetošolci z branjem za Bralno značko vseh devet let osnovne šole. Letos je osnovnošolsko izobraževanje z izjemnim učnim uspehom zaključilo 50 devetošolk in devetošolcev iz osmih osnovnih šol v brežiški občini. Ob tej priložnosti je župan Ivan Molan 129 učenkam in učencem v priznanje in spomin podelil knjižne nagrade, kar še potrjuje naziv Branju prijazna občina, ki ga je brežiška občina prejela leta 2018.

Devetošolke in devetošolci, ki so ves čas osnovnošolskega izobraževanja dosegali izjemen učni uspeh: iz OŠ ArtičeLamija Kurspahić, Gašper Presker, Ema Razpotnik, Julija Grašak, Ajda Ivanšek, Evelina Pernišek in Maruša Senica; iz OŠ BizeljskoKiara Špeljak; izOŠ Brežice Dimitrije Cocojević, Jazon Krošelj, Maks Božiček, Mark Blažinčič, Mateja Slakonja, Ajda Bibič, Noa Urša Ribič, Isadora Godler, Gaja Vahčič, Jaka Šoško, Gloria Zofič, Zarja Bončina, Vita Smrekar, Miha Bašič, Zara Kramžer, Lana Kurajić, Lana  Krošelj, Karla Levec, Leon Recer, Inja Janžič, Jaša Pavlin, Janoš Davidović, Nejc Tomše in Lukas Vinkler; iz OŠ Cerklje ob Krki Hajdi Haler, Janez Lekše, Zala Pungerčar in Kiara Strgar;  iz OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova Anej Šitnik, Vita Vučajnk, Karla Ogorevc, Pina Rožman in Zala Frigelj; iz OŠ Globoko Neli Škofca, Ana Kržan in  Valentina Kos;  iz OŠ Maksa Pleteršnika PišeceTinkara Dušič, Justinjan Verstovšek, Pika Skrivalnik in Ana Jagrič ter iz OŠ Velika DolinaLeon Gajski in Katja Bizjak.

Poleg izjemnega učnega uspeha so učenke in učenci v šolskem letu 2022/2023 osvojili 28 zlatih priznanj, pet zlatih plaket, tri 1. nagrade in tri 1. mesta. Področja, na katerih so posamezno blesteli osnovnošolci, so: glasba (saksofon, harmonika, klavir, tamburica), matematična logika, biologija, slovenščina, nemščina, angleščina, kriptografija, logika, tehnika, ples, poezija, gledališče – lutke in  šport (košarka, skok v višino). Ekipno so učenke in učenci osvojili zlato plaketo na srečanju lutkovnih in otroških gledaliških skupin Slovenije in zlato priznanje na državnem tekmovanju v disciplini plesna produkcija na Šolskem plesnem festivalu (otroška lutkovna skupina Pšečani iz OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, učenke iz OŠ Brežice). Na področju šolskih športnih tekmovanj na ravni države so bili ekipno najuspešnejši učenke in učenci iz OŠ Brežice –  osvojili so prvo mesto na državnem tekmovanju v košarki 3x3.

Osnovnošolke in osnovnošolci, ki so v tem šolskem letu osvojili zlata priznanja in plakete ter 1. nagrade ali 1. mesta na šolskih državnih in mednarodnih tekmovanjih: iz OŠ Artiče Lamija Kurspahić in Vid Žerjav, iz OŠ Bizeljsko Anže Lupšina in Kiara Špeljak, iz OŠ Brežice Sergeja Rašović, Dimitrije Cocojević, Isadora Godler, Filip Jurkas, Živa Tomše, Matija Barlič, Lana Piškur, Bojana Nikolov, Lana Kurajić, Izabela Golobič Komatar, Žan Zajec, Luka Urek, Anej Rangus, Žiga Franko, Agnesa Krasniqi in Jaka Cirnski, iz OŠ Globoko Neža Gregorevčič in Neli Škofca, iz GŠ Brežice Val Vučajnk, Lara Mladkovič, Izak Vukič, Daniel Rožman, Julija Ferenčak, Julija Petan in Miha Knez ter iz OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova Alina Marija Veble, Pina Rožman in Zala Rogič.

Župan Ivan Molan je vsem prejemnikom knjižnih nagrad čestital, jim zaželel uspešno nadaljnjo učno pot in lepe počitnice. Kot je poudaril župan v svojem nagovoru, so za uspehe otrok zaslužni starši, učitelji in mentorji. »Bodite ponosni na svoje otroke, ti so naša prihodnost«, je še dodal župan.

Kulturni program so oblikovali učenci in učitelji Glasbene šole Brežice  - trobilni ansambel in kvartet saksofonov  - Laren Avsec (trobenta), Aljaž Vučajnk (trobenta), Aljoša Sotelšek (pozavna), Leja Sušin (pozavna) z mentorjema Tonijem Škalerjem in Miranom Petelincem ter Izak Vukič (sopran saksofon), Julija Veršec (alt saksofon), Nika Urek (tenor saksofon) in  Luka Rihter  (bariton saksofon) z mentorjem Simonom Šircem in mažoretke iz skupine Senior Kulturno športnega društva mažoretke Dobova.