volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Župan pozdravil prvošolce v Črnomlju

Piše: R.K.

Čas objave:
01.09.2023 11:57

Župan je danes obiskal črnomaljske prvošolčke, in sicer v OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Loka in OŠ Milke Šobar Nataše. V naslednjem tednu pa bo obiskal še OŠ Dragatuš, OŠ Vinica, OŠ Stari trg ob Kolpi in podružnični šoli Griblje in Adlešiči.

Župan je prvošolcem prinesel manjšo pozornost, jih pozdravil in jim zaželel zabaven, poučen in uspešen začetek osnovnošolskega šolanja.

Občina Črnomelj ima trenutno največ investicij na področju šolstva. V fazi gradnje sta nova OŠ Loka (okoli 12 milijonov evrov) in dograditev OŠ Dragatuš (okoli 2,5 MIO EUR). Pri projektu gradnje nove OŠ Loka trenutno potekajo posodobitve projektne naloge ter potrditev projektne dokumentacije v skladu z dodatnimi zahtevami s strani uporabnikov. Zaradi splošnega povečanja cen na trgu gradbeništva potekajo zahtevna pogajanja glede cene prej omenjenih sprememb, tako z izvajalcem kot z ministrstvom. Kljub temu izvajalec nadaljuje s pogovori s podizvajalci glede nadaljnjega poteka projekta (zunanje in notranje stavbno pohištvo, notranja oprema, …). Projekt se izvaja v skladu s predvideno časovnico, kar zagotavlja pravočasno dokončanje. Dela dograditve OŠ Dragatuš prav tako potekajo v skladu s časovnico.

Občina Črnomelj vsako leto skupaj za sofinanciranje materialnih stroškov in izvedbo dodatno dogovorjenih programov za osnovne šole in sofinanciranje investicijskega vzdrževanja in nabave opreme za potrebe šole nameni okoli milijon evrov.