zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Novo mesto

Žužemberk prehiteva Novo mesto s projektom vodovodnega sistema

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.07.2016 15:35

Občina Žužemberk bo prihodnji konec tedna z ministrstvom za okolje in prostor podpisala pogodbo o sofinanciranju projekta Oskrba Suhe krajine s pitno vodo.

Kdaj bo to v imenu preostalih občin za projekt Hidravličnih izboljšav vodovodnega sistema Dolenjske storila novomeška občina, smo vprašali generalnega direktorja Direktorata za vode in investicije na Ministrstvu za okolje in prostor Leona Behina. Kot nam je povedal, mora Mestna občina Novo mesto na ministrstvo dostaviti manjkajoče dokumentacijo. Sicer pa je v pripravi pogodba o sofinanciranju, na ministrstvu pričakujejo še podroben terminski plan in popravek izvajalske pogodbe med MO Novo mesto in izbranim izvajalcem, izbranim na javnem razpisu. Kot je povedal Behin, predvidevajo, da to dobijo še v juliju in ko bodo dostavljeni omenjeni podatki, potem bo zaključen podpis pogodbe. 

Novomeški župan Gregor Macedoni upa, da bodo še ta mesec podpisali pogodbo o sofinanciranju in da bodo avgusta stekla dela tudi na vodovodih. Kot je zagotovil, bo do sredine tega meseca dostavljena manjkajoča dokumentacija, tako da konec meseca pričakuje tudi podpis omenjene pogodbe.

Leon Behin o podpisu pogodbe


Župan MO NM Gregor Macedoni pojasnjuje