stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Ljubljana

Zvonko Lah: NSi mi je programsko blizu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.02.2017 13:38

Nepovezani poslanec Zvonko Lah, ki je avgusta izstopil iz poslanske skupine SDS, je na novinarski konferenci pojasnil razloge za svoj vstop v NSi in njeno poslansko skupino. Kot je dejal, se je za vstop odločil, ker se z večino poslancev NSi razume in ker pozna veliko članov NSi v svojem lokalnem okolju. Zelo blizu mu je tudi program.

Kot je povedal Lah, je kot nepovezani poslanec, kar je postal po izstopu iz poslanske skupine SDS, ugotovil, da je pri svojem delu omejen, saj ni bil član odborov DZ, na plenarni seji pa mu je za razpravo pripadalo zgolj pet minut.

Zato se je odločil, da se bo pridružil eni izmed poslanskih skupin. Da bo to NSi, se je poleg tega, da se razume z večino njenih poslancev in pozna veliko članov NSi v svojem okolju, odločil tudi zato, ker pozna področje, kjer je morda NSi nekoliko šibka, to je področje lokalne samouprave.

Sam ocenjuje, da bo delo v NSi bistveno lažje, kot je bilo v poslanski skupini SDS. Na vprašanje, kakšni so zdaj odnosi z njegovo nekdanjo poslansko skupino, pa odgovarja, da s poslanci, s katerimi se je razumel, sprememb v odnosih ni, pri tistih, s katerimi ni mogel delati, pa tudi zdaj ne pričakuje bistvenih sprememb.

Po besedah vodje poslanske skupine NSi Mateja Tonina je Lah v NSi in njeno poslansko skupino prišel brez vsakršnih pogojev, pri tem pa je prestal tudi štiri strankina sita, kar pomeni, da sta se morala z vstopom strinjati tako lokalni kot regijski odbor stranke, zeleno luč pa sta morala dati tudi izvršilni odbor in svet NSi. "Oba sta se strinjala, da ima poslanec Lah kvalitete, ki so za nas pomembne in bi nam lahko pomagale, da bo poslanska skupina delala še boljše," je dejal Tonin.

Lah bo v poslanski skupini po besedah Tonina prevzel dolžnosti v odboru za infrastrukturo, okolje in prostor, preiskovalni komisiji o Teš 6, mandatno-volilni komisiji in ustavni komisiji. Sicer pa so v poslanski skupini NSi po besedah njenega vodje dobrodošli vsi, ki izpolnjujejo njihov program oziroma ga želijo izpolnjevati skupaj z njimi.

Lah je konec poletja izstopil iz poslanske skupine SDS. Kot je takrat pojasnjeval, ga je zlasti motilo, da se v stranki ne ukvarjajo s trenutnimi stvarmi in prihodnostjo, ampak s preteklostjo.

Poslanska skupina SDS po njegovem izstopu in pred njim že izstopu poslanca Andreja Čuša šteje 19 poslancev. Oba se je sicer SDS odločila tudi tožiti za povrnitev stroškov za volilno kampanjo.