gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
10.11.2022 12:30

V Novomeškem Portovalu so odprli novo pešpot in predstavili skulpture Povodni mož na Krki. Občina Novo mesto pa je v okviru projekta ’Dojenju prijazno mesto’ prejela posebno priznanje.

Ob reki Krki v Irči vasi so Mestna občina Novo mesto, Krajevna skupnost Drska in Društvo likovnih ustvarjalcev v kamnu SKULPTE v torek odprli pešpot v Portovalu in predstavili skulpture Povodni mož na Krki. Kiparsko literarni projekt temelji na ljudskem izročilu. Kvartet skulptur je izklesan iz več tonskih masivnih osamelcev dolenjskega apnenca. Mogočno osrednjo figuro kiparske kompozicije predstavlja Povodni mož s perico Minko v naročju, dopolnjujeta jo dve uporabni klopi, ki sta okrašeni z reliefi rib, ter miza z žabo. Ta predstavlja transformacijo Minke in ob dotiku izpolnjuje skrite želje.

UNICEF Slovenija in Nacionalni odbor za spodbujanje dojenja si s projektom ’Dojenju prijazno mesto’ prizadevata za vzpostavitev dojenju prijaznega okolja v občinah. Občina Novo mesto, ki je na dobri poti do pridobitve naziva ’Dojenju prijazno mesto’, je v torek prejela posebno priznanje za dosežene rezultate na področju spodbujanja dojenja.

Novo mesto - moje mesto, 10.11.2022