pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
16.03.2023 12:38

V tokratni oddaji smo govorili o dobrodelnem koncertu Društva prijateljev mladine Mojca, ki bo to soboto ob 18. uri v Športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu. Koncert pripravljajo, ker se je pod težo snegoloma podrl osrednji prostor njihovega Tabora Mojca.

Šotor, ki so ga več let uporabljali ne le kot jedilnico, ampak kot osrčje njihovih nepozabnih petkovih tabornih veselic, Mojčinih Živ žav-ov in mnogih drugih dobrodelnih dogodkov. Da bodo lahko letos zopet pod svoje okrilje sprejeli otroke in jim pričarali nepozabne počitnice, ki jih mnogi med njimi doživijo celo prvič, so pripravili DOBRODELNI KONCERT: SKUPAJ ZA OTROKE. Na dogodku bodo zbirali sredstva za postavitev novega osrednjega prostora, osrčja tabora. Dogodek se bo odvijal v soboto, 18. marca ob 18. uri v Športni dvorani Leona Štuklja, kjer bodo čudovit večer pričarali Dan D, Društvo mrtvih pesnikov, Gašper Rifelj, MePZ Revoz, Grupa MUVARUVAGRUVA ter gostje presenečenja. Vstopnice so na voljo na Eventimu.

V soboto, 18. marca, bo po krajevnih skupnostih Mestne občine Novo mesto stekla čistilna akcija Očistimo sosesko. Krajevne skupnosti bodo skupaj s krajani in z namenom, da tudi letos poskrbijo za urejeno sosesko, parke in sprehajalne poti, organizirale posamične čistilne akcije znotraj svojih skupnosti. Akciji se pridružujeta tudi informacijska točka Europe Direct Novo mesto in medobčinsko redarstvo Skupne občinske uprave občin Dolenjske.

Čistilna akcija tradicionalno poteka na pobudo Mestne občine Novo mesto in Komunale Novo mesto, ki si skupaj aktivno prizadevamo za osveščanje o čistem okolju in skrbi zanj. Krajevne skupnosti povabijo svoje krajane, da v družbi sokrajanov vseh generacij poskrbijo za okolico brez nepravilno odloženih odpadkov, akciji pa se lahko pridružijo v svojih krajevnih skupnostih, kjer dobijo tudi več informacij o predvidenem območju čiščenja, ki ga bo določila posamična krajevna skupnost. Vabljeni so tudi šole, vrtci in ostale organizacije, da se akciji pridružijo v čim večjem številu.

Informacijska točka Europe Direct Novo mesto, ki deluje v okviru Razvojnega Centra Novo mesto, se pridružuje akciji in k zelenim dejanjem poleg občanov poziva tudi podjetja, ki lahko tudi kakšen dan prej ali kasneje poskrbijo za čisto okolico podjetja. 

Medobčinsko redarstvo Skupne občinske uprave občin Dolenjske bo v okviru akcije vršilo nadzor nad ravnanjem s komunalnimi odpadki na skupnih zbiralnicah in ekoloških otokih, nadzor pa se bo izvajal tudi na pobudo občanov, ki še posebej v zadnjem času opažajo nepravilno odložene odpadke.

Novo mesto - moje mesto, 16.3.2023