stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
04.04.2023 12:40

Občinski Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu bo v sodelovanju z zainteresiranimi krajevnimi skupnostmi in Javno agencijo RS za varnost prometa v aprilu organiziral brezplačna predavanja za osvežitev znanja o cestno prometnih predpisih. Na interaktivnih izobraževanjih bodo predstavili novosti v prometu, kjer bo poudarek na novih cestnih pridobitvah na območju naše občine, nagovorili pa bodo tudi ranljive skupine, ki jim lahko soočanje s hitro spreminjajočim se cestnim okoljem predstavlja izziv. Predavanja bodo potekala v naslednjih terminih na lokacijah: torek, 4. april 2023, ob 18. uri v Zadružnem domu Uršna sela (Vaška cesta 4); četrtek, 6. april 2023, ob 18. uri v Kulturnem domu Gabrje (Gomile 10); torek, 11. april 2023, ob 18. uri v Gasilskem domu Podgrad (Podgrad 38); četrtek, 13. april 2023, ob 18. uri v Gasilskem domu Dolž (Lipnica 5). Na izobraževanjih bo predavatelj Igor Rolih iz Javne agencije RS za varnost prometa predstavil cestno prometne predpise, v ospredju pa bodo novosti predpisov in dvomi, ki se porajajo voznikom pri udeležbi v prometu. Vstop na predavanja je prost. JINGLE Območno združenje Rdečega križa Novo mesto in Društvo novomeških študentov sta pripravila spomladansko študentsko krvodajalsko akcijo. Ta poteka danes, jutri in v četrtek od 7. do 11. ure v Splošni bolnišnici Novo mesto, na Oddelku za transfuzijsko dejavnost. Akcije potekajo v prilagojeni obliki, zato se je na odvzem krvi treba predhodno naročiti na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto na telefonski številki 070 538 227. Vabljeni so vsi, ki lahko darujo kri in se počutije zdravi, in so stari 18 let in več in v zadnjem času (ženske 4 mesece, moški 3 mesece) niso darovali krvi.

Občinski Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu bo v sodelovanju z zainteresiranimi krajevnimi skupnostmi in Javno agencijo RS za varnost prometa v aprilu organiziral brezplačna predavanja za osvežitev znanja o cestno prometnih predpisih. Na interaktivnih izobraževanjih bodo predstavili novosti v prometu, kjer bo poudarek na novih cestnih pridobitvah na območju naše občine, nagovorili pa bodo tudi ranljive skupine, ki jim lahko soočanje s hitro spreminjajočim se cestnim okoljem predstavlja izziv.
Predavanja bodo potekala v naslednjih terminih na lokacijah:

  • torek, 4. april 2023, ob 18. uri v Zadružnem domu Uršna sela (Vaška cesta 4);
  • četrtek, 6. april 2023, ob 18. uri v Kulturnem domu Gabrje (Gomile 10);
  • torek, 11. april 2023, ob 18. uri v Gasilskem domu Podgrad (Podgrad 38);
  • četrtek, 13. april 2023, ob 18. uri v Gasilskem domu Dolž (Lipnica 5).

Na izobraževanjih bo predavatelj Igor Rolih iz Javne agencije RS za varnost prometa predstavil cestno prometne predpise, v ospredju pa bodo novosti predpisov in dvomi, ki se porajajo voznikom pri udeležbi v prometu. Vstop na predavanja je prost.

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto in Društvo novomeških študentov sta pripravila spomladansko študentsko krvodajalsko akcijo. Ta poteka danes in v četrtek od 7. do 11. ure v Splošni bolnišnici Novo mesto, na Oddelku za transfuzijsko dejavnost. Akcije potekajo v prilagojeni obliki, zato se je na odvzem krvi treba predhodno naročiti na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto na telefonski številki 070 538 227. Vabljeni so vsi, ki lahko darujo kri in se počutijo zdravi, in so stari 18 let in več in v zadnjem času (ženske 4 mesece, moški 3 mesece) niso darovali krvi.

Novo mesto - moje mesto, 4.4.2023