gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
04.05.2023 12:58

Na 2. Festivalu cvička v Novem mestu oz. osrednji prireditvi tradicionalnega 51. Tedna cvička, ki jo je lani obiskalo nekaj manj kot 15.000 obiskovalcev, letos pričakujejo podvojitev obiska.

Festival cvička 2023 bo potekal med 26. in 28 majem, njegovi prireditelji iz Zavoda Novo mesto bi tudi radi, da ta prireditev postane vseslovenska. 

Tudi letos bo novomeški Glavni trg zadnji vikend v maju napolnilo pestro dogajanje v sklopu Festivala cvička. Prireditev bo potekala med 26. in 28. majem, tako kot lani, pa bo tudi letos združevala tri dogodke; 51. Teden cvička, Cvičkarijo in Pop-up wine festival.

Program bo postregel s tradicionalno povorko vinogradniških društev, kronanjem kralja cvička, razglasitvijo ambasadorja cvička in izvolitvijo cvičkove princese, študentskimi kmečkimi igrami in glasbenimi nastopi zasedb Dejana Vunjaka, Big Foot Mame, Dejana Dogaja, ansambla Stil in mnogih drugih društev in skupin iz lokalnega okolja. Bogat spremljevalni program poteka že od meseca marca, zaključil pa se bo na osrednji prireditvi. Potekala bo tudi akademija cvičkovega turizma in strokovni posvet, ki odpira razpravo o kulturi pitja vina, vinarstvu in doživljanju vina z novodobnimi pristopi in dolgoročno vizijo.

Celotno oddajo lahko poslušate v pripeti zvočni datoteki.

Novo mesto - moje mesto, 4.5.2023