nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
06.06.2023 12:51

V tokratni oddaji smo govorili o novosti, ki je kot prva v Sloveniji zaživela prav v prestolnici Dolenjske. Svoja vrata je namreč odprla Pisarna lokalne blaginje. Kaj prinaša, komu je namenjena, kje se nahaja ter kako lahko njene storitve koristimo Novomeščani, izveste v oddaji.

Na Gubčevi ulici 15 v Novem mestu je vrata odprla Pisarna lokalne blaginje. Slavnostno sta jo odprla novomeški župan Gregor Macedoni in podžupanja Sara Tomšič. Pisarna bo občankam in občanom voljo za pomoč in svetovanje pri različnih življenjskih izzivih iz socialnega, zdravstveno-varstvenega področja in širšega družbenega življenja. Pisarna lokalne blaginje, ki je slovenska novost, na enem mestu povezuje požrtvovalne akterje iz javne, nevladne in zasebne sfere z namenom, da dosežejo več posameznikov, ki potrebujejo pomoč in podporo. Predvsem želijo občane opolnomočiti za iskanje rešitev, dvigniti stopnjo njihove informiranosti in vplivati na to, da si s pomočjo organizacij, ki delujejo na novomeškem, dvignejo kakovost svojega življenja. 

Občanom bo na voljo spletni katalog informacij in storitev na www.nmzame.si kot tudi osebno svetovanje. Občani se lahko na svetovanja naročite na telefonski številki 07 39 39 233 in prek elektronskega naslova plb@novomesto.si ali pisarno obiščete v času uradnih ur, in sicer ob ponedeljkih in petkih med 8. in 15. uro ter ob sredah med 9. in 17. uro.

Celotno oddajo lahko slišite v pripeti zvočni datoteki.

Novo mesto, moje mesto, 6.6.2023