državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
25.07.2023 13:02

Novomeški svetniki so na 7. redni seji občinskega sveta potrdili predlog Stanovanjskega programa Mestne občine Novo mesto za obdobje do leta 2030, ki bo s konkretnimi ukrepi občanom zagotovil zadostno število stavbnih zemljišč in stanovanjskih enot, z urejanjem zelenih površin, dostopnih vrtcev in šol pa okrepil tudi kakovost bivanja.

Novomeška občina program z ustanovitvijo občinskega stanovanjskega sklada in v sodelovanju s Stanovanjskim skladom Republike Slovenije kratkoročno že uresničuje z gradnjo petih blokov oziroma 183 stanovanj v Podbrezniku, do leta 2030 pa predvideva skupno skoraj tisoč novih najemnih, lastniških in oskrbovanih stanovanj.

Stanovanjski program Mestne občine Novo mesto v središče postavlja kakovostno življenje vseh občanov in občank ter zaobjema načrtovanje bivanju prijaznega okolja tako na podeželju, v pomembnejših lokalnih središčih kot tudi v mestnem jedru. Občina za spremljanje in upravljanje stanovanjske situacije v program vključuje lani ustanovljen občinski javni stanovanjski sklad, ciljno namenja proračunska sredstva za povečanje števila stanovanjskih enot in komunalno opremljenih zemljišč za stanovanjsko gradnjo, po štiriletnem obdobju pa napoveduje tudi konkretno analizo izvedenih ukrepov.

Novo mesto, moje mesto, 25.5.2023