stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
14.09.2023 12:37

Urbanka – pisarna celovite urbane prenove septembra v Bršljinu zbira predloge krajanov in obiskovalcev Bršljina za nadgraditev javnih prostorov, ki bi izboljšali kakovost bivanja v tej krajevni skupnosti.

Urbanka je v Novem mestu je zasnovana kot neformalna mreža lokalnih nevladnih organizacij in posameznikov, ki delujejo na področju prostora. Med drugim je leta 2017 v enomesečnem delovanju na Glavnem trgu zbrala 248 pobud občank in občanov. Krajevna skupnost Center je nato realizirala eno pobudo: ureditev mirnega kotička v centru mesta. V ta namen se je uredil »Skriti vrt« na Rozmanovi ulici 10.

Urbanika zdaj zbira majhne prostorske posege, ki so lahko izvedljivi v relativno kratkem času z manjšimi finančnimi sredstvi. Pobude, ki jih zbirajo v septembru v Bršljinu, se lahko nanašajo na različne teme: zelene površine (npr. zasaditev novih dreves ...), grajena območja (npr. ureditev poškodovanega tlakovanja ...), prometne zagate (npr. krajšanje peš ali kolesarskih poti ...), infrastrukturne ureditve (npr. ureditev javne razsvetljave ...), programske dopolnitve (npr. dodatno otroško igrišče ...) ali mogoče kaj drugega.

Krajane Bršljina so organizatorji pozvali k razmisleku o manjših prostorskih spremembah z letaki na vsa gospodinjstva, s plakati na oglaševalskih panojih krajevne skupnosti in prek socialnega omrežja Facebook.

Svoj predlog ali pobudo lahko krajani oddajo 16. septembra na stojnici pred Hipermarketom Spar na Klemenčičevi ulici med 9 zjutraj in drugo popoldne. Do srede, 20. septembra jih lahko dostavijo na Pumpnco na Župančičevem sprehajališču, jo zapišejo in oddajo v Zbiralnik idej, ki je unikatno oblikovan, zeleni poštni nabiralnik z oglasno tablo, ki bo postavljen na nekaterih lokacijah v Bršljinu. Predloge pa zbira tudi Blaž Habjan na e-naslovu blazhabjan@yahoo.com.

Novo mesto, moje mesto, 14.9.2023