stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Moje mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
12.10.2023 14:51

Tokrat smo govorili o izjemnih uspehih novomeških dijakov na 11. srečanju srednjih šol za gostinstvo in turizem ter o ustvarjalnih delavnicah, ki se obetajo ob vikendih.

V Ohridu je med pred kratkim potekalo 11. mednarodno srečanje srednjih šol za gostinstvo in turizem iz republik nekdanje skupne države Jugoslavije, GATUS 2023. Novomeški dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem so dosegli izjemne uspehe na tekmovanjih v strežbi, kuharstvu in turizmu. Srečanje, ki je privabilo 210 udeležencev iz različnih mest, vključno z Novim mestom, Mariborom, Radovljico, Opatijo, Osijekom, Splitom, Banja Luko, Prijedorom, Beogradom, Smederevom, Leskovcem, Barom, Herceg Novim, Makedonskim Brodom in Ohridom. Glavni cilj srečanja je bil obnoviti sodelovanje med šolami, spodbujati izmenjavo dijakov ter deliti primere dobre prakse. Poleg tega je bil poudarek na druženju in povezovanju med mladimi. Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem iz Novega mesta so se izjemno izkazali na tekmovanjih v strežbi, kuharstvu in turizmu. V vseh treh disciplinah so osvojili zlata priznanja. V kategoriji strežbe so tekmovali Nino Tkalac, Hanita Krndali in Anej Novak Rozman pod mentorstvom Francija Mežiča. V kategoriji kuharstva so tekmovali Janja Lapuh, Nejc Žugelj in Anej Sladič pod mentorstvom Tatjane Ravnih.V kategoriji turizma pa so tekmovali Eva Drakulić, Špela Škaler Zalokar in Diana Dragan pod mentorstvom Alenke Lipej Kastrevec.Najuspešnejša šola na letošnjem srečanju pa je bila Šola za gostinstvo in turizem iz Osijeka. Udeleženci so poleg pridobivanja novih znanj in izkušenj ter zasluženih priznanj, odnesli s seboj tudi številna nepozabna doživetja ter stkane nove prijateljske vezi.

Vračajo se ustvarjalne jesenske delavnice z Društvom Vezalka. Jesen je že tu in v Društvu Vezalka pripravljajo tradicionalne ustvarjalne delavnice na terasi Gostišča Loka. Ustvarjalna jesen na Loki je namenjena predšolskim otrokom in otrokom prve triade osnovne šole. Za vse male nadobudne ustvarjalke in ustvarjalce je vsako soboto v oktobru pripravljena ustvarjalna delavnica z drugačno tematiko. Brezplačne delavnice potekajo vsako soboto v oktobru ter prvo soboto v novembru med 10. in 12. uro. Tematsko obarvana bo delavnica v soboto, 28. 10. 2023, ko se bo rezalo buče. V primeru slabega vremena bodo delavnice izvedli v notranjih prostorih Gostišča Loka. Za vse dodatne informacije pišite na drustvo.vezalka@gmail.com.

Novo mesto, moje mesto, 12.10.2023