stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
31.10.2023 12:59

V tokratni oddaji smo govorili o tem, da so gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Prečna podpisali pomembno pogodbo za nakup novega gasilskega vozila. Na glavnem trgu pa je na ogled zanimiva razstava.

Na novomeškem rotovžu je minulo sredo potekal podpis pogodbe o nakupu in dobavi novega gasilskega vozila GVV-1 za Prostovoljno gasilsko društvo Prečna (PGD Prečna), s katerim bodo gasilci pomladili svoj vozni park. Z novim vozilom bo gasilcem omogočeno lažje in še bolj učinkovito posredovanje na vseh vrstah intervencij.

Pogodbo o nakupu in dobavi novega gasilskega vozila sta podpisala predsednik PGD Prečna Andrej Kapš in Jani Zolar, direktor podjetja Svit-Zolar, d. o. o., ki bo dobavilo novo gasilsko vozilo. Pri podpisu pogodbe za nakup gasilskega vozila so bili prisotni še župan Gregor Macedoni, poveljnik javne gasilske službe Mestne občine Novo mesto Gregor Blažič in poveljnik PGD Prečna, Mitja Gričar.

Vrednost vozila z opremo je 120.000 evrov, od tega bo Mestna občina Novo mesto zagotovila 80.000 evrov, preostanek bodo prispevali gasilci sami oziroma s pomočjo sponzorjev. Vozilo bo znamke Mitsubishi, model Fuso Canter in bo imelo štirikolesni pogon, kar je glede na številne travniške požare, kjer deluje PGD Prečna, izjemno dobrodošlo. Poleg raznovrstne gasilske opreme bo imelo tudi 1200 litrov vode. Novo gasilsko vozilo bo zamenjalo obstoječe vozilo za gozdne požare, katero bo prihodnje leto staro 27 let. Zaradi tega bo bistveno pripomoglo k večji mobilnosti in boljšemu delovanju ob požarih ter naravnih in drugih nesrečah. Vozilo bo dokončano do julija 2024, zatem bo sledil uradni prevzem.



PGD Prečna sicer letos praznuje 110 let delovanja, poleg novega vozila bodo v tem jubilejnem letu kupili tudi parcelo pri gasilskem domu, kjer nameravajo zgraditi novo garažo.

Na Glavnem trgu je na ogled tematska razstava Slovenski mostovi doma in v tujini, ki jo je pripravil Tehniški muzej Slovenije.
Gostujoča razstava na 22 panojih predstavlja mostove, zgrajene v Sloveniji in tujini, ki so v arhitekturnem, konstrukcijskem, estetskem in tudi tehniškem pogledu posebni, če ne celo unikatni. Med njimi je tudi novomeški Kandijski most.

Novo mesto, moje mesto, 31.10.2023