pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Moje mesto Novo mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: RK/MONM

Čas objave:
16.01.2024 13:01

26. januarja 2024 ob 19. uri Anton Podbevšek Teater pripravlja 20. soarejo NOGOMET KOT IGRA, VREDNOTE, KAPITAL in REPREZENTACIJA GLOBALNEGA, z gostom, Aleksandrom Čeferinom, predsednikom UEFA. Pogovor bo vodil Matjaž Berger.

Uprizoritvene umetnosti delijo s športnimi igrami podmeno-, da so najprej ali med drugim tudi igra, ludens. Nogomet, igra med športnimi igrami, s pravili, ki se spreminjajo, s tehnologijami, ki jo spreminjajo, s taktiko, ki se spreminja, s strategijo, ki variira s shemami … Ali je torej lahko nogomet še igra igralcev, ali postaja tehnološka reprezentacija kiborgov, ki igrajo shemo za zmago, trenerja, kapital, kapitalskih korporacij, ki igralce spreminjajo v blaga za prodajo, ki preko zvezdniškega sistema kot simptomatska praksa reprezentirajo vse družbeno-ekonomske zakonitosti globalne post-industrijske družbe.

Ali obstajajo navkljub evidencam naštetega vrednote, kreposti, identitete-, ki razmejujejo onkraj dobrega in zlega vprašanja rasizma, nacionalizmov, verske netolerance, enakopravnosti spolov, emancipatornih enakopravnosti; itd.

Kaj je kapital, za katerega je Marx rekel, da je nebit biti dela, v pogojih globalne reprezentacije nogometa kot športne igre …

Katere identitete interpelirajo nogometne navijače, kaj z nasiljem, izgredi, identiteto manifestirajo …

Ali je navkljub naštetemu nogomet kot oblika igre lahko participatoren kot pedagoški aparat …

Aleksander Čeferin, sicer prijatelj APTa, predsednik krovne evropske nogometne zveze – Uefa, intelektualec – pravnik, ki skuša varovati nogomet in človeka skozi pravila etičnega in finančnega fair playa- bo v januarskem terminu gost 20. soareje APTa.

Kot so še sporočili na spletni strani Mestne občine Novo mesto, je vstopnice za soarejo potrebno rezervirati na naslovu: vstopnice@antonpodbevsekteater.si.

Novo mesto, moje mesto 16.1.2024