pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Moje mesto Novo mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: RK

Čas objave:
18.01.2024 13:01

Župan ponovno opozoril na sistemsko reševanje problematike otrok iz težavnih socialnih okolij. Zbirajo nove koncepte za občinska protokolarna in promocijska darila.

Župan ponovno opozoril na sistemsko reševanje problematike otrok iz težavnih socialnih okolij
Župan Gregor Macedoni se je v četrtek, 11. januarja 2023, udeležil seje parlamentarnega Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, na kateri so obravnavali poročilo vlade o položaju romske skupnosti v Sloveniji. Župan je izpostavil nekatere pomanjkljivosti poročila in ponovno opozoril na potrebno zakonodajno sistemsko in celovito reševanje problematike otrok iz težavnih socialnih okolij, kjer se stanje ne izboljšuje.
Ob tem je vlado pozval, naj po zavrnitvi predlogov za spremembo zakonodaje, ki so jih vložili župani 11 občin JV Slovenije in so bili podprti s podpisi 31.000 volivcev poda svoje predloge, kar bi morala storiti, glede na sklep Državnega zbora, do 31. 12. 2023. Med temami, ki jih je potrebno čim prej nasloviti in učinkovito ukrepati, je župan izpostavil neobiskovanje osnovne šole in zaradi nedavnega streljanja na prostem v času praznikov v Novem mestu tudi varnostno situacijo.

Zbirajo nove koncepte za občinska protokolarna in promocijska darila
Mestna občina  Novo mesto je objavila povabilo k predstavitvi idejnih rešitev protokolarnih in priložnostnih daril za Mestno občino Novo mesto za obdobje od leta 2024 do vključno leta 2025, na podlagi katerega bodo izbrali raznolika darila, ki najbolje predstavljajo naše mesto in občino. Predloge lahko oddate do četrtka, 29. februarja 2024, oziroma se dogovorite za individualen termin, kjer jim boste predstavili vzorec ali prototip vašega darila. Predstavitve daril bodo potekale na rotovžu (Glavni trg 7) predvidoma v februarju.
Darila naj izpostavljajo najizrazitejše značilnosti in največje znamenitosti Mestne občine Novo mesto, pomembne novomeške osebnosti in njihove dosežke, dolenjske kulinarične in etnološke značilnosti, sodoben dizajn in sodobno tehnologijo. Darila so opredeljena po sklopih:
PROTOKOLARNA DARILA NAJVIŠJEGA RANGA (darila predsednikom držav in vlad, veleposlanikom, ministrom, vojaškim atašejem, županom, predsednikom mednarodnih organizacij ter institucij …),
PROTOKOLARNA DARILA SREDNJEGA RANGA (uradni spremljevalci delegacij in drugi gostje),
PRILOŽNOSTNA DARILA MANJŠE VREDNOSTI (številčnejše delegacije, ekipe …),
DARILA ZANEMARLJIVE VREDNOSTI (promocijska darila).

Povabilo z vsemi informacijami je na voljo na spletni povezavi.

Novo mesto, moje mesto 18.1.2024