stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Moje mesto Novo mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: RK

Čas objave:
25.01.2024 12:38

Mestna občina Novo mesto znova med nadpovprečno razvitimi. Medobčinsko redarstvo zbira predloge lokacij merilcev hitrosti.

Mestna občina Novo mesto znova med nadpovprečno razvitimi

Mestna občina Novo mesto je na podlagi podatkov Ministrstva za finance o koeficientih razvitosti občin za leti 2024 in 2025 zasedla četrto mesto med slovenskimi občinami in prvo med mestnimi občinami. Vrednost koeficienta razvitosti 1,24 nakazuje, da naša občina seže 24 odstotkov nad povprečno razvitostjo občin v državi.

Naša občina je že zadnjih nekaj let med vodilnimi po razvitosti med slovenskimi občinami, še posebej pa med mestnimi občinami. Za to so zaslužni številni deležniki v lokalni skupnosti, ki ustvarjajo uspešne zgodbe, razvita sta družbena infrastruktura in gospodarstvo, zlasti z uspešnim nastopom na tujih trgih. Uspešna podjetja z raznovrstnimi delovnimi mesti so temelj kakovostnega okolja za bivanje in delo.

Koeficient razvitosti je opredeljen kot merilo za sofinanciranje naložb občin iz državnega proračuna, pri čemer najbolj uspešnih in razvitih občin ne nagrajuje, temveč nam posledično zagotavlja manjši delež državnih sofinancerskih sredstev, v našem primeru ta znaša 60 odstotkov.

Medobčinsko redarstvo zbira predloge lokacij merilcev hitrosti

Medobčinsko redarstvo Skupne občinske uprave občin Dolenjske in Bele krajine bo z namenom izboljšanja prometne varnosti tudi v tem letu izvajalo meritve hitrosti, za predloge o lokacijah meritev pa se obračajo k občanom. Statistični podatki namreč nakazujejo, da je problematika povišanih hitrosti še vedno prisotna tudi v našem okolju, prevelika hitrost pa ostaja glavni krivec prometnih nesreč.

Skupna občinska uprava občin Dolenjske in Bele krajine vabi, da podate svojo pobudo oziroma željo za postavitev merilca hitrosti na e-naslov: souod@novomesto.si. Prav tako pozivajo, da jim posredujete tudi druge predloge oz. pobude, ki se nanašajo na delo občinskega redarstva.

Novo mesto, moje mesto 25.1.2024