stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Moje mesto Novo mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: RK

Čas objave:
14.03.2024 12:24

Povezovanje med Novim mesto in Zagrebom. S predsednico republike o socialni problematiki.

Povezovanje med Novim mesto in Zagrebom
Župan Gregor Macedoni je bil včeraj s sodelavci na delovnem obisku v Zagrebu. Predstavnikom športnih zvez je na Veleposlaništvu Slovenije predstavil ponudbo Olimpijskega centra Novo mesto, regionalno edinstvenega kompleksa z velodromom, atletsko dvorano in bazenom. Na srečanjih s predsednikom Mestne skupščine Zagreba Joškom Klisovićem ter županom Zagreba Tomislavom Tomaševićem z delegacijama so izmenjali poglede na možnosti čezmejnega sodelovanja na področjih zaščite in reševanja v luči odpravljanja posledic naravnih nesreč, prometne povezljivosti in drugih področij, ki jih lahko naslovimo v okviru novoustanovljenega evropskega združenja za teritorialno sodelovanje s sedežem v Novem mestu.
Strinjali so se, da obstaja velik potencial in interes za čezmejno izmenjavo izkušenj in dobrih praks na lokalnih ravneh, ki so se pokazale po vstopu Hrvaške v Schengensko območje in jih velja v prihodnje načrtno razvijati.

S predsednico republike o socialni problematiki
Župani občin Novo mesto, Ribnica in Črnomelj so se 11. marca sestali s predsednico republike Natašo Pirc Musar. Govorili so o socialni problematiki, s katero se srečujejo v svojih občinah ter širši regiji.
Predvsem so izpostavili nezmožnost državne ravni, da pristopi k sistemskim rešitvam po zavrnitvi predloga sprememb štirih zakonov v Državnem zboru oktobra lani. Kljub nalogi, da Vlada pripravi do konca leta 2023 svoj predlog zakonodajnih sprememb, se to ni zgodilo. Predsednica se je strinjala, da je treba nekatera najbolj pereča vprašanja odločno in učinkovito nasloviti. Zato bodo v uradu predsednice najkasneje do konca letošnjega junija na to temo pripravili sestanek, na katerega bodo poleg županov izpostavljenih območij povabljeni še predstavnike ključnih državnih ustanov, ki jih predstavljena problematika zadeva.
Kot je izpostavil župan Gregor Macedoni, želijo s tem po oktobrski zavrnitvi zakonodajnega paketa nadaljevati prizadevanja za reševanje problematike otrok iz težavnih socialnih okolij.

Novo mesto, moje mesto 14.3.2024