stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Moje mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: RK

Čas objave:
19.03.2024 12:50

Mlade povabili k oddaji idej za izboljšanje življenja v Novem mestu. Zagotavljanje varnosti v prometu z ustrezno preglednostjo cest.

Mlade povabili k oddaji idej za izboljšanje življenja v Novem mestu

Mladinski svet Novo mesto ob podpori Mestne občine Novo mesto z javnim pozivom vabi vse mlade od 15 do 29 let, da delijo in uresničijo svoje ideje, s katerimi bi radi izboljšali življenje v Novem mestu. Program za uresničevanje idej mladih je sestavljen iz delavnic, mentorstva in finančne podpore izbranim projektom. Zasnovan je z namenom, da mladim pomaga začrtati pot do življenjske in profesionalne izkušnje, dela ali službe in prispeva k boljši kakovosti življenja v Novem mestu. Poziv je odprt do porabe proračunskih sredstev.

Podate lahko predloge oziroma projektne načrte za izboljšave na področjih kulture, športa, izobraževanja, zaposlovanja, prostovoljstva, zdravja, manjših infrastrukturnih sprememb in drugih področjih v lokalnem okolju, predloge pa lahko podate ne glede na to ali so v idejni fazi ali zreli za izvedbo.

Vse informacije o javnem pozivu so objavljene med uradnimi objavami na povezavi Javni poziv Mladinskega sveta Novo mesto za oddajo projektnega načrta »Program za uresničevanje idej mladih v Mestni občini Novo mesto v letu 2024«.

Zagotavljanje varnosti v prometu z ustrezno preglednostjo cest
Skupna občinska uprava občin Dolenjske in Bele Krajine bo v obdobju med 18. marcem in 10. majem izvajala poostren nadzore nad preglednostjo občinskih cest.

Nadzori bodo predvsem usmerjeni v zagotavljanje ustrezne preglednosti občinskih cest zaradi razrasle vegetacije ob cestah, ki je pomembna z vidika zagotavljanja varnosti cestnega prometa, Prav tako se z akcijo zasleduje večji nadzor zaradi onesnaževanja občinskih cest z vleko hlodovine po občinskih cestah, nedovoljenim odvajanjem meteornih voda na ceste ter nadzor nad izdanimi soglasji v delu izvedenih prekopov občinskih cest ter ostalih posegov.

Vabimo občane, da aktivno sodelujete pri odpravljanju morebitnih nepravilnosti in nam posredujete svoje predloge za izvajanje nadzora, s čimer boste prispevali k izboljšanju varnosti v prometu. Predloge lahko posredujete na elektronski naslov souod@novomesto.si ali pa pokličete na telefonsko številko 07/39 39 270.

Novo mesto, moje mesto 19.3.2024