stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Moje mesto Novo mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: RK

Čas objave:
21.03.2024 13:08

Med 21. marcem in 23. aprilom predlagajte ideje za Novo mesto. Odprt razpis za delovno mesto direktorja Zavoda Novo mesto.

Med 21. marcem in 23. aprilom predlagajte ideje za Novo mesto
Na Mestni občini Novo mesto uvajajo participativni proračun, ki občanom omogoča, da neposredno predlagate in glasujete za izvedbo projektov, ki bodo še izboljšali kakovost življenja v občini. Predloge zbirajo med 21. marcem in 23. aprilom 2024 na spletni strani www.idejezanovomesto.si in v prostorih občine na Seidlovi cesti 1.

Kot je na srečanju z novinarji povedal podžupan Mestne občine Novo mesto Matija Škof, bodo za projekte namenili 100 tisoč evrov in jih enakovredno razdelili med območji mestnih in primestnih krajevnih skupnosti. Občani lahko predlagate tako infrastrukturne projekte (ureditev poti, nova igrala, zasaditev dreves ipd.) kot vsebinske projekte (izobraževalne delavnice, plakatne akcije, festival ipd.), njihova ocenjena vrednost pa ne sme biti nižja od 3 tisoč evrov in višja od 15 tisoč evrov. Vse prejete predloge bo pregledala in ocenila komisija, glasovanje pa bo potekalo med 5. in 19. junijem. Izglasovane projekte bodo izvedli do konca leta 2025.

Župan Gregor Macedoni si želi čim širšo vključitev občank in občanov pri podajanju predlogov in glasovanju za njihovo izvedbo. Kot je še dodal, občina s pilotno uvedbo participativnega proračuna, ki omogoča neposredno sodelovanje občanov, nadgrajuje tudi proces izvedbe projektov krajevnih skupnosti. Slednji poteka že desetletje, občina pa za izvedbo tovrstnih projektov nameni približno 700 tisoč evrov letno.

Več informacij: www.idejezanovomesto.si

Odprt razpis za delovno mesto direktorja Zavoda Novo mesto
Občinska Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je objavila javni razpis za prosto delovno mesto direktorja javnega zavoda Zavod za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto. Rok za oddajo prijav je 29. marec 2024.

Vse informacije o pogojih razpisa so na voljo med uradnimi objavami na naši spletni strani. Vabljeni k prijavi.