nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
01.03.2022 12:20

Tudi Novo mesto se je pridružilo veselemu pustnemu rajanju. Na pustno soboto so Novo mesto preplavile maškare in Glavni trg napolnile do zadnjega kotička.

Pustna povorka se je začela ob 10.30 izpred OŠ Grm, od koder se je v spremstvu mestne godbe in novomeških mažoret sprehodila do Glavnega trga. Tam se je odvijalo pravo pustno rajanje. Pustni program je vodil Rado Trifković, zaplesali so plesalci Plesnega studia Novo mesto, zbrane pa je pozdravila tudi direktorica občinske uprave Vida Čadonič Špelič. Otroci so uživali v trikih čarodeja Tonija in zaplesali ob animacijskem programu. Izbrali so tudi najboljše maske na karnevalu. Nagrado za najboljšo družinsko masko je prejela Lego družina, najbolj izvirna odrasla maska je bil grozd, naj skupinska maska mušnice, najboljša otroška maska pa je bil klovn na monociklu. Na pustnem karnevalu so razglasili tudi nagrajenki za Naj krof, ki so ga letos izbirali prvič. Nagrado za naj krof je prejela Mari Potočar, za najbolj izviren krof pa je nagrado prejela Danica Jožef, ki je pripravila veganski krof.

Od danes poteka vpis predšolskih otrok v vrtce Mestne občine Novo mesto za šolsko leto 2022/2023. Vpisi bodo potekali od danes do 14. marca. Vlogo za vpis oddajo starši samo za tiste otroke, ki še niso vključeni v vrtec.
Obrazci za vpis so na voljo na spletni strani vrtca, na upravi vrtca ob vpisu ter na spletni strani mestne občine Novo mesto. Oddaja vloge je mogoča skladno s časovnim razporedom vpisa po e-pošti, klasični pošti, v nabiralnik pred vhodom v stavbo vrtca in osebno svetovalni delavki. Več informacij o prijavi na javni vpis je na voljo na spletni strani Mestne občine Novo mesto.

Novo mesto - moje mesto, 1.3.2022