pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
03.03.2022 12:40

Tokrat smo govorili o strategiji na področju kulture.

Od petka, 25. februarja, do nedelje, 13. marca poteka javna razprava o Strategiji na področju kulture 2022-2030, katere predlog besedila je objavljen med uradnimi objavami na spletni strani Mestne občine Novo mesto. Mestna občina Novo mesto je v strategiji do leta 2030, izpostavila nekaj temeljnih izhodišč, ki zajemajo: dvig prepoznavnosti Novega mesta na nacionalni in mednarodni ravni preko promocije bogate kulturne dediščine; nadaljevanje izvajanja ter nadgradnjo pestrega kulturnega programa za vse starostne skupine in kulturno-umetniške okuse; razvoj strokovno vodene kulturne vzgoje, s katero si želimo mlade spodbujati h kakovostni kulturni ustvarjalnosti, k strpnosti in k medkulturnemu dialogu; zagotoviti infrastrukturne pogoje in pogoje za delovanje ter nadaljnji razvoj kulturnih dejavnosti.

Strategija razvoja kulture v Mestni občini Novo mesto do leta 2030 je konkretizacija omenjenih razvojnih zavez, s cilji, ki si jih zastavljamo pri vzpostavitvi infrastrukturnega in vsebinskega okvirja, v katerem se bodo kulturne dejavnosti lahko bolje razvijale, s cilji, ki si jih postavlja profesionalna kulturna srenja ter s cilji, ki bodo okrepili področje ljubiteljske kulture, saj ta združuje številne naše ljudi in jim tako zvišuje kakovost življenja v naši občini.

Zato v tej fazi priprave Strategije na področju kulture do leta 2030 Mestna občina Novo mesto vabi vse zainteresirane k podaji predlogov in pripomb z izpolnitvijo obrazca, ki je objavljen na spletnih straneh občine. Obrazec posredujete na e-naslov sandra.borsic@novomesto.si.

V sklopu javne razprave bo izvedena tudi javna predstavitev in sicer v torek, 8. marca ob 16. uri v atriju Knjižnice Mirana Jarca. Vsi, ki se bodo javne predstavitve udeležili, se morajo predhodni prijaviti z obrazcem, ki je objavljen na spletni strani občine. Na dogodku bo prisotnih do 60 udeležencev.

Novo mesto - moje mesto, 3.3.2022