zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
30.06.2022 12:00

V Novem mestu je po dveh letih znova potekal Dolenjski knjižni sejem, župan pa je pripravil tradicionalni sprejem najboljših učenk/učencev ter športnic/športnikov novomeških osnovnih šol, ki so dosegli najboljše rezultate v znanju in športu v šolskem letu 2021/22.

43. Dolenjski knjižni sejem je potekal med 13. in 17. junijem, pripredili so ga Kulturno umetniško društvo Krka, Knjižnica Mirana Jarca in mestna knjigarna Mladinske knjige. Na njem so predstavili slovensko letno knjižno bero, priredili pogovore in srečanje najmlajših literatov.

Predsednik Kulturno - umetniškega društva Krka Mitja Pelko je povedal, da so na sejmu v pritličnih prostorih Krkine upravne stavbe predstavili več kot 1500 knjig oziroma glavnino knjig, ki so jih slovenske knjižne založbe izdale od maja lani.Na slavnostnem odprtju, so gostili pripovedovalca oziroma "mojstrico besed Anjo Štefan in mojstra zvokov Boštjana Gombača", je dodal.

Dolenjski knjižni sejem, ki so ga prvič priredili leta 1978, so sicer zasnovali kot pregled knjig, ki so izšle v preteklem letu dni, razstavno-sejemski prostor pa spremenili v prostor sestajanja in spremnih dogodkov.

To je knjižni sejem z najdaljšo neprekinjeno tradicijo v Sloveniji. Z Dolenjskim knjižnim sejmom želijo tudi poudarjati pomen branja in znanja, je še dejal Pelko.

Po dveh letih premora zaradi epidemije koronavirusa je župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni pripravil tradicionalni sprejem najboljših učenk/učencev ter športnic/športnikov novomeških osnovnih šol, ki so dosegli najboljše rezultate v znanju in športu v šolskem letu 2021/22. Priznanja so za svoje delo na področju znanja in športa dobile tudi osnovne šole.

Najuspešnejša šola na športnem področju v Mestni občini Novo mesto v šolskem letu 2021/22 je OŠ CENTER. Drugo mesto je zasedla OŠ GRM. Tretje mesto je zasedla OŠ ŠMIHEL.
Najuspešnejša šola v tekmovanjih iz znanja v Mestni občini Novo mesto v šolskem letu 2021/22 je OŠ CENTER. Drugo mesto je osvojila OŠ GRM. Tretje mesto je osvojila OŠ BRUSNICE.
Slovesnost so popestrili nastopi učencev Glasbene šole Marjana Kozine.

Novo mesto - moje mesto, 30.6.2022