pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
04.08.2022 12:34

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto je objavila javni natečaj za nov znak knjižnice, katerega izhodišče je »Širimo obzorja, domišljijo in poglede na svet«. Na natečaju lahko sodelujejo posamezniki ali skupina, sodelovanje je anonimno.

Poleg oblikovanja znaka knjižnice so predmet razpisa tudi barvna shema, ikone in ozadja za družbena omrežja, objava na družbenih omrežjih, dopisni list s tipografijo in kratka obrazložitev oblikovne predloge. Predlagane rešitve morajo vsebovati vse elemente, ki so predmet razpisa, sicer so izločene iz postopka.
Natečaj je dvostopenjski. Ocenjevalna komisija v kateri so prof. dr. Petra Černe Oven, predavateljica na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani ter soustanoviteljica Inštituta za oblikovanje, Dino Zupančič, direktor in partner v Agenciji 101 ter predsednik Slovenskega združenja oglaševalskih agencij, Sara Tomšič, podžupanja Mestne občine Novo mesto in Mitja Ličen, direktor založbe Goga ter član Sveta zavoda Javne agencije za knjigo in Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, bo preučila prispele idejne rešitve ter pripravila lestvico z uvrstitvijo prispelih predlogov.
Na drugi stopnji bodo zaposleni v knjižnici izbirali med po mnenju ocenjevalne komisije najboljšimi predlogi. Zmagovalna rešitev bo nagrajena s 3.000, evrov, vsem, ki se bodo uvrstili na drugo stopnjo, pa bo izplačana nagrada v višini 500 evrov.
Kot pravočasno oddane predloge bodo upoštevane vse natečajne rešitve, ki bodo prispele na sedež novomeške knjižnice do petka, 16. septembra 2022.

Mladinski center Oton skupaj s finskim mladinskim centrom Piispala v začetku avgusta v Novem mestu organizira izmenjavo z naslovom »Zdrav duh v zdravem telesu«. Izmenjava, na kateri se bo ob spremstvu mladinskih vodij en teden družilo 10 mladih iz finske in 10 mladih iz Novega mesta, je namenjena mladim med 13. in 17. letom. Iskali in našli bodo povezave med zdravim telesom, zdravo hrano, zdravim umom, vse to skozi zabavo in različne aktivnosti. Namen izmenjave v sklopu programa Erasmus+MvA je, da mladi spoznajo različne načine gibanja in najdejo tudi sebi primernega, s katerim bodo poskrbeli za dobrobit lastnega telesa in duha. Tekom tedna se bodo poleg športnih aktivnosti izvajale tudi delavnice s pomočjo katerih bodo mladi spoznali tudi svoje emocionalni svet in lastno doživljanje sveta.

Novo mesto - moje mesto, 4.8.2022