zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
09.08.2022 12:30

Na terasi knjižnice Mirana Jarca so uredili čisto pravo kamnito plažo z ležalniki, senčniki ter mizicami in stoli, ne manjka pa niti bazenček, kjer se lahko ohladijo in zabavajo najmlajši obiskovalci.

Za prijetnejše počutje so zasaditvi dreves in grmičevja na terasi dodali visoko gredo, od koder se širijo arome zdravilnih zelišč in dišavnic. Tu se lahko ob prebiranju časopisov, revij ali knjig obiskovalci odpočijejo in si zbistrijo misli. Če obiskovalcem ni do branja, lahko le počivajo in uživajo ali pa poklepetajo v dobri družbi. Na plaži je tudi Igrobežnica, namenjeno izmenjavi rabljenih iger in igrač po sistemu »prinesi, česar ne potrebuješ in vzemi, kar ti je všeč«.

Starše in otroke pa v knjižnici vabijo, da skupaj preživijo proste in sproščene poletne urice v igralnici, ki so jo uredili v knjižnični Pravljični sobi. tam lahko obiskovalci knjižnice igrajo družabne igre, berejo knjige, se igrajo z igračami, izdelajo kaj lepega ali si izmenjajo izkušnje z drugimi starši. Igralnica je odprta v juliju in avgustu vsak delovnik med 8. in 12. uro, vsak dan ob 9. uri pa v njej poteka vodena otroška ustvarjalna delavnica.

Novo mesto - moje mesto, 9.8.2022