franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
30.08.2022 13:32

Pojutrišnjem se začenja novo šolsko leto, ob tem pa poteka akcija nadzora nad preglednostjo cest v območju osnovnih šol in vrtcev. V tokratni oddaji pa se bomo ustavili tudi v središču Novega mesta, kjer je na Glavnem trgu razstava Gaja ena sama.

Medobčinski inšpektorat Skupne občinske uprave občin Dolenjske med 25. avgustom in 15. septembrom izvajajo poostreno akcijo nad zagotavljanjem preglednosti cest na območju osnovnih šol in vrtcev. Cilj akcije je zagotoviti varnost udeležencev v cestnem prometu, zlasti najranljivejše skupine otrok, ki hodijo peš v šolo. Medobčinski inšpektorat Skupne občinske uprave občin Dolenjske poziva vse, ki imajo zasajeno vegetacijo na način, da slednja ovira preglednost, sega na cesto ipd., da jo obrežejo oziroma odstranijo in tako prispevajo k večji prometni varnosti.

Novomeški Glavni trg krasi ekološko osveščena razstava Gaja - ena sama. Razstava upodablja problematiko aktualnega življenjskega sloga, kot so brezglavo potrošništvo, uničevanje krajine ter podnebne spremembe, ki se na različne načine kažejo na kakovosti našega življenja in vplivajo na naše zdravje. Gre za fotografsko-umetniški projekt, posvečen Zemlji in naravi skozi vizualni prikaz aktualnega stanja v okolju, ki ga je pripravila Urška Košir iz Studia Železna. Razstava bo pod častnim pokroviteljstvom župana Gregorja Macedonija na ogled do 13. septembra.

Novo mesto - moje mesto, 30.8.2022