pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Po Sloveniji 2021

Ulisi prvi na Sveti gori, Pogačar drugi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.06.2021 08:48

Italijan Diego Ulissi (UAE Team Emirates) je zmagovalec četrte, kraljevske etape na 27. dirki po Sloveniji. Po 164,1 km dolgi trasi od Ajdovščine do Nove Gorice je drugo mesto zasedel njegov moštveni kolega Tadej Pogačar, ki zmage Italijana ni hotel ogroziti, je pa praktično že zmagovalec dirke.

V istem času kot kolesarja ekipe UAE Emirates je ciljno črto prečkal še en j Matteo Sobrero (Astana).

Ulissi se je prebil na drugo mesto skupnega seštevka, Sobrero je tretji, do zdaj drugouvrščeni Matej Mohorič pa je padel na sedmo mesto.

V današnji etapi so morali kolesarji v poletni vročini premagati nekaj več kot 3000 višinskih metrov ter pet kategoriziranih vzponov po cestah v okolici Ajdovščine, Goriških Brd in Nove Gorice.

Odločitev je pričakovano padla v zadnjih 12 km z vzponom na Ravnico (3,2 km/9.5 %) ter prihodom na vrh Svete gore (2,5 km/13 %).

V nedeljo bo na sporedu le še zadnja, sicer najdaljša etapa od Ljubljane do Novega mesta (175,3 km), ki pa bržčas zaradi profila trase ne bo ponudila premikov v skupnem seštevku. Začetni del nedeljske etape bo sovpadal tudi z malim maratonom Franja, drugim velikim kolesarskim dogodkom ta konec tedna v Sloveniji. Etapa se bo začela v BTC Cityju ob 10.35, v cilju pa bodo najboljši okoli 15. ure.

Vodilni na dirki, slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), bo branil 1:15 minute naskoka pred rojakom Matejem Mohoričem (Bahrain Victorious).

Šestindvajsetletnik iz Podblice je v Krškem po drugem mestu v tretji etapi od Brežic do Krškega priznal, da bo bržčas Pogačar premočan za tekmece v današnji etapi, ki se bo končala na Sveti gori nad Novo Gorico.

Kolesarje bo pot sicer vodila prek skupno petih kategoriziranih vzponov, vključno s ciljnim do Svete gore nad Novo Gorico (2,5 km/13%).

Pred tem bodo morali premagati še vzpon na Temnico (4,3 km/8,1%), Ravnico (3,2 km/9,5%) in Vrhovlje (4,3 km/7,3%) slabih 50 km do cilja. Nato sledijo še trije nekategorizirani krajši vzponi (Kozana, Gonjače, Kojsko), v zadnjih 12 km pa se bodo drugič podali na Ravnico pred strmim zaključnim vzponom na Sveto goro (2,5 km/13%).

Start predzadnje etape bo ob 10.55 v Ajdovščini, v cilju pa najboljše pričakujejo nekaj čez 15. uro. V nedeljo bo še zadnja etapa od Ljubljane do Novega mesta.

Aleš Kirn pred 4. etapo kolesarske dirke Po Sloveniji


Aleš Kirn po 4. etapi kolesarske dirke Po Sloveniji