stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

S Krko naokoli

SKN (avdio): Danes je bil dan za tradicionalni slovenski zajtrk

Piše: V.M.

Čas objave:
20.11.2020 11:30

Na današnji dan obeležujemo praznik slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo letos že deseti po vrsti. Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk ima slogan »Zajtrk z medom – super dan!«

Letošnjega zaradi epidemije koronavirusa in zaprtih vrtcev in šol ni bilo mogoče izvesti, je pa Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano še bolj posvečeno osveščanju in izobraževanju. V  ta namen so pripravili tudi poučna filmčka. Filmčka na zanimiv način otrokom povesta, od kje prihaja hrana za tradicionalen slovenski zajtrk. O dolenjskih jabolkih smo poklepetali s sadjarjem Janezom Bučarjem s sadjarske kmetije Bučar iz Dolenjskih toplic, ki se s sadjarstvom ukvarja že dvajset let. Izdal nam je tudi, katere vrste jabolk pri njih doma vedno dajo v jabolčni zavitek, ali po domače, v jabolčni štrudl. Tudi on je dobavitelj sadja številnim šolam in povprašali smo ga o mnenju o akciji Tradicionalni slovenski zajtrk in tudi o tem, kakšen izpad bo utrpel glede na to, da letos Tradicionalnega slovenskega zajtrka zaradi epidemije korona virusa in dejstva, da se otroci šolajo od doma, ne bo.

Jabolko pa ni edina sestavina Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Zraven sodijo tudi kruh maslo in pa domači med. Poklicali smo predsednika Čebelarskega društva Črnomelj, ki je poleg tega tudi terenski svetovalec, čebelarski mentor na Osnovni šoli Loka v Črnomlju in mentor čebelarskega krožka v varstveno delovnega centra Črnomelj na Majerju, Dušana Milinkoviča in z njim poklepetali kako prenaša ljubezen do čebel in čebelarjenja na mlade generacije in kako zdrav je domač med. Povedal pa nam je tudi, katera je njegova najljubša jed, v kateri je domač med in nas povsem presenetil. 

Več pa boste izvedeli v oddaji S Krko naokoli, ki jo je pripravila Vanja Movrin.  

S Krko naokoli 20112020