stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Tudi v naši regiji se epidemija umirja

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
17.04.2020 11:30

V današnjo oddajo smo uvrstili kar nekaj lokalno zanimivih vsebin. K mikrofonu smo povabili direktorico Območne obrtno-podjetniške zbornice in strokovnega direktorja novomeške bolnišnice.

Uvodoma smo tokrat k pogovoru povabili direktorico Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto Emilijo Bratož. Spregovorila je o trenutnih razmerah na področju dolenjskega obrtništva in podjetništva.

Območni odbor Slovenskega društva Hospic Dolenjske, Posavja in Bele krajine imajo svoj sočutni telefon, namenjen vsakomur, ki potrebuje besedo tolažbe. Pomagati svojcem umrlih je v teh dneh, ki moramo živeti odmaknjeno, še posebej pomembno, zato hospic želi pomagati slehernemu, ki morda potrebuje takšen pogovor. Številka sočutnega telefona je 051 454 845.

Med drugim poročamo tudi o tem, da bo Marjan Hribar funkcijo župana odslej opravljal nepoklicno, kljub drugačni predvolilni obljubi.

V Posavskem muzeju Brežice skrbijo za dediščino, ki so jo prejeli in aktivno spremljajo nastajanje nove, ki nas sooblikuje. Tako s pomočjo javnosti začenjajo nov projekt s preprostim naslovom Življenje s korono in tudi o tem smo tokrat podrobneje spregovorili.

Pogovarjali pa smo se tudi s strokovnim direktorjem Splošne bolnišnice Novo mesto primarijem dr. Milivojem Piletičem, saj so ta teden sprostili nekatere storitve, ki jih zaradi koronaukrepov prej ni bilo nujno izvajati. Obdobje epidemije bo zagotovo vplivalo tudi na podaljšanje že tako predolgih čakalnih dob. Slišali boste, kjer dr. Piletič vidi rešitve zaradi zaostanka med t.i. enomesečnim moratorijem. Spregovoril pa je tudi o razvoju pandemije zadnje dni v naši regiji.

O vsem tem podrobneje v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 17.04.2020

Območna obrtno podjetniška zbornica, Hospic, Hribar, Splošna bolnišnica Novo mesto